Partizane, gde su ti deca? Momak koji je blistao protiv Mančester sitija prešao u OFK Beograd!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.07.2024.
16:32
Izvor: Sportske.net

Bio je najbolji strelac u Amsterdamu ovog proleća.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Taman kada se činilo da se Partizanova omladinska škola ponovo probudila i da bi prvi tim kluba iz Humske uskoro mogao da od toga ima velike koristi, dešavaju se neočekivane stvari ovoga leta.

Pre svega, iznenadio je trener crno-belih Aleksandar Stanojević koji je posle prvog dela priprema u Sloveniji ''precrtao'' veliku većinu talentovanih tinejdžera koji su ovog leta bili priključeni prvom timu i koji će najverovatnije otići negde na pozajmice.

Tako na ''Bratski kup'' u Moskvi nije poveo najboljeg strelca Partizanoivog omladinskog tima Dušana Jovanovića, zatim Janka Jevremovića, Ognjena Ugrešića, Milana Roganovića, golmana Vukašina Jovanovića koji ide na pozajmicu u Jedinstvo Ub i nešto starijeg Mihajla Petkovića.

Jedini od omladinaca koji je ''preživeo'' ovo skraćivanje spiska jeste mladi štoper Nikola Simić koji je sa prvotimcima u Moskvi.

Tu su i igrači koji su još prošle sezone bili priključeni prvom timu, poput Nemanje Trifunovića ili Mateje Stjepanovića, ali ni jednog ni drugog nije bilo na terenu u meču protiv Dinama iz Moskve.

A već danas, nova razočaravajuća vest za navijače Partizana, čak i šokantna.

Jedan od igrača koji je krajem marta i početkom aprila blistao na ''Future Cup-u'' u Amsterdamu, gde je Partizan igrao u finalu protiv Ajaksa, a prethodno savladao i Mančester siti, zatim Anderleht u polufinalu, od danas je novi član OFK Beograda.

''Romantičari'' su zvanično predstavili 16-godišnjeg napadača Vasilija Grbovića koji je bio najbolji strelac prestižnog turnira u Amsterdamu i čime su se crno-beli pohvalili na društvenim mrežama pre tri meseca.

Ali, umesto da dalje napreduje u Partizanu, Grbović je procenio da će mu bolje biti na Karaburmi, a ljudima iz Humske ostaje da se zapitaju gde greše u radu sa mladim igračima i zašto je sve duži spisak velikih talenata od čijih transfera Partizan praktično ništa nije zaradio.


-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke