Partizanov evropski žreb - Idealna "osveta" i strepnja zbog SMS-a!

Autor: Lazar Nikolić
petak 04.11.2022.
09:50
Izvor: Sportske.net

Žreb za baraž Lige konferecnija biće održan u ponedeljak od 14 sati.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Partizan izborili su još jedno evropsko "proleće". "Crno-beli" su takmičenje u zahtevnoj grupi D Lige konferencija u kojoj su im protivnici bili Nica, Keln i Slovacko završili na drugom mestu sa devet bodova i tako našli svoje mesto u žrebu za baraž koji je na programu narednog ponedeljka od 14 sati.

Partizan u baražu očekuje jedno od osam trećeplasiranih ekipa u grupnoj fazi Lige Evrope, a to su: 

Bodo Glimt, AEK Larnaka, Ludogorec, Braga, Šerif, Lacio, Karabag i Trabzonspor.

Na prvi pogled izdvaja se jedno dobro poznato ime svim navijačima Partizana - AEK iz Larnake.

Upravo je kiparski predstavnik letos eliminisao "crno-bele" u kvalifikacijama za Ligu Evrope i poslao ih u treće po rangu evropsko takmičenje. Novi susret sa istim protivnikom bila bi idealna prilika za revanš, ali i potvrda Partizanovog napretka pod Gordanom Petrićem, a Kiprani ni pre nekoliko meseci nisu delovali kao nepobediva ekipa, naproitv.

Ako je AEK najpoželjniji protivnik, Lacio predvođen našim reprezentativcem Sergejom Milinković-Savićem deluje kao najteži mogući rival od ponuđenih. Rimljani imaju sjajan tim koji predvodi Mauricio Sari, a trenutno se nalaze na petom mestu u Seriji A.

Od ostalih rivala u grupu poželjnih uvrstili bismo moldavski Šerif koji nije ni senka onog tima koji je prošle godine izbacio Crvenu zvezdu i pobedio Real Madrid na "Bernabeu", a ni azerbejdžanski Karabag ne deluje kao nepremostiva prepreka za četu Gordana Petrića.

Osim Lacija, za izbegavanje zasigurno je portugalska Braga, ali i turski Trabzonspor u čiji kvalitet smo mogli da se uverimo u mečevima protiv Crvene zvezde.

Utakmice baraža Lige konferencija igraju se 16. i 23. februara naredne godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke