Partizanov pogled ka Ligi Evrope, ko su mu potencijalni rivali ako prođe dalje?

Autor: Darko Mitrović
petak 26.11.2021.
16:36
Izvor: Sportske.net

Da Partizan sinoć nije poražen u Talinu, sad bi crno-beli mogli mirno da razmišljaju i na ovu temu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Neočekivani poraz od Flore /1:0/ doveo je u pitanje plasman Partizana u šesnaestinu finala Lige konferencija, što je do sinoć delovalo gotovo izvesno.

Da sve bude teže po crno-bele, u trku za plasman u narednu rundu takmičenja vratio se i Anortozis koji je na svom terenu savladao vodeći Gent sa 1:0.

Ipak, crno-beli su i dalje na drugom mestu na tabeli, imaju dva boda više i od Flore i od Anortozisa, pa će im biti dovoljan i bod u poslednjem kolu u Humskoj protiv Anortozisa.

Nadamo se da crno-beli neće opet razočarati i da će uspeti da izbore plasman u šesnaestinu finala gde bi im potencijalni rival bila jedna od trećeplasiranih ekipa iz Lige Evrope.

Za sada, dve ekipe će na kraju grupne faze sigurno biti trećeplasirane u Ligi Evrope, a to su Fenerbahče i Seltik koji su u Grupama D i G osigurali treća mesta i prelazak u nokaut fazu Lige konferencija.

Dakle, to su prva dva moguća Partizanova rivala, a iz ostalih grupa to bi mogli da budu:

Sparta Prag ili Brondbi iz Grupe A, Real Sosijedad ili PSV iz Grupe B, a iz Grupe C sve četiri ekipe su u igri - Lester, Spartak Moskva, Napoli i Legija.

Dalje, u tu i Olimpik Marsej ili Lokomotiva iz Grupe E, a iz Grupe F Midtjiland ili Braga, a Crvena zvezda u toj fazi takmičenja ne bi mogla da bude rival Partizanu kao ekipa iz iste države. Iz Grupe H mogući Partizanovi rivali su: Dinamo Zagreb, Genk ili Rapid Beč.

Ko god da to bude na kraju, Partizan će morati da značajno popravi formu u odnosu na meč protiv Flore.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke