Partizanov remont odbrane - Prvi stiže reprezentativac Srbije?!

Autor: Darko Mitrović
petak 15.12.2017.
09:24
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Određne poteze po tom pitanju trener Đukić je povukao već u derbiju, sledeći koraci očekuju se od sportskog direktora Ilieva.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Mimo očekivanja, s obzirom da su letos na mesto šefa struke angažovali našeg proslavljenog defanzivca Miroslava Đukića, Partizan je ove jeseni imao dosta problema u odbrani.

To je posebno došlo do izražaja u oba duela sa Dinamom iz Kijeva, kada su crno-beli primili ukupo sedam golova - tri u Beogradu i još četiri u Ukrajini. Ono što je posebno naljutilo navijače, jeste i način na koji je većina tih golova primljena.

Mnogo je škripalo po bokovima, pogotovo u finišu sezone po levoj strani gde je delovao Nemanja G Miletić.

Upravo na toj poziciji Đukić je u derbiju izvršio promenu, konačno je zaigrao Nemanja Antonov koji je letos stigao iz Grashopersa, ali se u Partizanu za sada nije naigrao.

Zimske pripreme pokazaće da li je ovo bila samo trenutna promena, ili će šef struke crno-belih i dalje imati poverenja u Miletića, koji je bio jedan od najstandardnijih igrača crno-belih tokom jeseni.

A u međuvremenu, u medijima se pojavljuju spekulacije o potencijalnom pojačanju crno-belih na poziciji desnog beka, gde kapiten Miroslav Vulićević nije imao pravu konkureciju, izuzev kada se Đukić odlučivao da uz desnu aut liniju povuče štopera Nemanju R Miletića.

Tu bi svakako trebalo očekivati neko zimsko pojačanje, a ono što se za sada najavljuje deluje primamljivo za navijače Partizana.

Naime, ''Novosti'' su prenele da bi crno-beli mogli da angažuju reprezentativca Antonija Rukavinu iz Viljareala koji se tokom jeseni selio iz startne postave na klupu, i obrnuto.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je za pomenuti list zagonetno rekao da taj transfer u ovom trenutku ''nije realan'', ali je dodao i još nešto što nagoveštava da šanse ipak postoje:

''Videćemo'', poručio je Iliev.

Kada su štoperi u pitanju, tu Partizan na prvi pogled ima veliki izbor, tu su Mitrović, Miletć i Ostojić, a svoju priliku vrebaju i omladinci Strahinja Bošnjak i Svetozar Marković.

Dvojica talentovanih defanzivaca su letos prošli pripreme sa Partizanom, ali je Đukić procenio da je prerano da se ''bacaju u vatru''. Za očekivati je da i tokom zime budu priključeni ekipi, pa možda na proleće neko od njih bude Đukićevo iznenađenje u defanzivi.

Bošnjak će u februaru napuniti 19 godina, Marković je godinu dana mlađi, a posle odličnog iskustva sa Nikolom Milenkovićem koji je potom prodat Fiorentini za 5.1 miliona evra, crno-beli ne bi trebalo još dugo da oklevaju sa pružanjem šanse i ovim talentovanim momcima.

Naravno, o svemu tome odlučuje Đukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
14:39

Zarko Markovic osvedoceni navijac komsija, molio ih je da ga uzmu. Nema kvalitet za Partizan, ima 30 god. i pametnije bi bilo da ga zaobidju. Iskljucivo dovoditi igrace od kojih se moze kasnije napraviti transfer i zaraditi, samo takvi igraci dolaze u obzir ako se vec dovode. Ili to ili iz omladinske skole, sve drugo je promasaj i u igrackom i finansijskom smislu. nSvakog prelaznog roka se pravi novi tim, toliko o kvalitetu rada Ilieva. On je pogodio samo sa Leonardom i Evertonom, Blekija i Djurdjevica su doveli tadasnji treneri, Tomic i Nikolic, a Tavambu Cakar, za Stojkovica i (narocito) Tosica mu ne treba pridavati nikakve zasluge, to je bila Bambijeva zelja. Sve ostalo je debelo promasio, zakljucno sa trenerom i Sumom gde su ogromne pare potrosene. Rezultati njegovog rada je cinjenica da osim od Tavambe nema za koga da uzmu ozbiljne pare. Dugacka je lista prvotimaca od koje nema nikave finansijsk koristi: Jevtovic, Miletic, Miletic, Ostojic, Jevtovic, Antonov, Ozegovic, Kljajic, Djurickovic, Radin, Marjanovic, Suma...

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 15.12.2017
15:11

Može se reći i da je Gogoa dobitak jer ćemo dobiti 600.000 € što je sigurno više nego što smo dali... Ja bi rekao da je pogodio i sa Pantićem

avatar
PLANETA MILAN
Friday, 15.12.2017
22:55

To za Antonova i Pantica je napisano jer jos uvek nisu otkupljeni, ali, ja bih voleo da i jedan i drugi postanu nasi clanovi. Ima i toga da Nemanja jos uvek ne pruza ono sto bi mogao i morao, nadam se da ce se i to popraviti jer ne bi bilo dobro da tu trazimo novog. Pisem sad sa ovog naloga jer ne mogu da se ulogujem sa onim sa posla Pozz

avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
15:28

Jeste vise, ali napravio je problem, a i nece doneti neku veliku razliku. Videcemo da li cemo otkupiti Antonova i Pantica, Danilo dobro igra...

avatar
SaMORealNO
Friday, 15.12.2017
13:39

Koliko sam cuo plan ja da se na zimu sad prodaju Jevtovic i Miletic LB za oko 2 mil zajedno i da postoji interesovanje i da su upravo zato forsirani a da se od tih para otkupe Antonov i Pantic i da im se daju visegodisnji ugovori i da ostane para za jedno pojacanje

avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
15:01

Ko ce da da te pare, brate? :-D Ako dobijemo milion, u dupe da se sutiramo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 15.12.2017
19:10

A i za Antonova mislim da bi svaki iskreni navijač Partizana u avgustu hteo da on dođe kod nas, budimo iskreni... Drugo je sad to što nije opravdao naše poverenje (mada ne znači da neće posle priprema igrati kao na sp)

avatar
Ilija Radaković
Friday, 15.12.2017
12:29

Đukić ne odlučuje ni o čemu...Ilijev će dovesti jednu bombu da nam zamaže oči,ostalo Sume,Dominatori i Solomoni...

avatar
Mihailo Stefanovic
Friday, 15.12.2017
12:27

nama treba bek koji ce da se prpremi za sledecu sezonu a ne Rukavino od33god

avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
13:00
avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
12:15

Stojkovic (Popovic)- Gajic ili mozda i strani igrac, Milenkovic (Ostojic), Mitrovic/Ostojic, Antonov (Munir)- Tosic (Jankovic), Petrovic, Everton (Zdjelar), Sulejmani (Pantic)- Pantic/Suma- Gou (Jovanovic, ozegovic).

avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
11:33

Covek koji (i) u 34. godini izjavi da ne razmislja o povratku jos koju godinu i koji vec (po)duze vreme nije standardan u svom klubu NIKAKO ne moze da predstavlja dobru opciju za nas, a i nije bas toliko kvalitetan, ako cemo iskreno. Cak i da je redovno pocinjao utakmice, bio bi dosta diskutabilan- gledajte da dovedete Gajica na pozajmicu do leta uz opciju otkupa ili bez!

avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
11:30

Ni slucajno njega da dovedete!

avatar
Negan
Friday, 15.12.2017
11:01

Звезда је на 9 поена разлике... Реално, биће тешко да стигнемо ту бодовну разлику ( из разних разлога...). Дакле, Рукавина нам баш и није потребан за домаће првенство... Требало би да нам помогне у европи, али он је у Лиги Европе наступао за Виљареал, па нам не може бити од користи у том такмичењу.... Нисам сигуран да је његово довођење паметно у овом тренутку.

avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
12:12
avatar
Lav
Friday, 15.12.2017
12:24

Iz kojih razloga ?

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 15.12.2017
10:51

Videlo se odmah posle povrede da to vise nije isti Vule, ali je sada dodatno pao i svako prosecno krilo ga stavlja na muke, a od onih silnih ponavljanja i centarsuteva malo je sta ostalo. Zelja je tu, ali ocigledno da telo vise ne moze. Rukavina mozda deluje realno jer bi kod nas imao kontinuitet pred SP, ali mislim da je on zadovoljan ovom minutazom u Spaniji i tek ce na leto da razmisli o povratku. Pomenuti su Bosnjak i Markovic, a ne sme se zaboraviti ni Cucin koji moze biti opcija bas na desnom beku. Treba misliti i na sutra i moramo povremeno gurnuti i nase klince u vatru.

avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
12:11

Nadam se da ti nisi za Rukavinu. Pomenut je i Zarko Markovic, kuku nama...

avatar
DR DRE
Friday, 15.12.2017
16:33

Po mom misljenju, to bi bilo samoubistvo.

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 15.12.2017
16:04

Nisam, ali racunam da ce Djukic ostati, a on ce ga juriti i na leto.

avatar
Srki987
Friday, 15.12.2017
10:25

Sa Rukavinom će baš biti bedem :-) hahaha