Partizanov rival u fokusu - Dunajska Streda

Autor: Nemanja Janošev
sreda 16.06.2021.
15:00
Izvor: Sportske.net

Ko je Dunajska Streda?

dac1904.sk
dac1904.sk

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana igraće protiv Dunajske Strede u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Mogli su i bolje da prođu s obzirom na to ko su bili potencijalni rivali kluba iz Humske, ali i gore. Elfsborg je bio daleko najkvalitetniji protivnik, barem na papiru.

No, Dunajska Streda biće Partizanova prepreka za pokušaj plasmana u prvo izdanje Lige konferencija.

Klub je podržan od strane mađarske manjine u Slovačkoj i veliki novac je uložen u razvitak Dunajske Strede u poslednjim godinama. Ukoliko bismo pravili paralelu, Dunajska Streda je slična TSC iz Bačke Topole u Srbiji. Klub sa odličnom organizacijom, sopstvenom akademijom i prelepim stadionom koji je nedavno izgrađen i ima kapacitet od nešto više od 12.000 mesta.

dac1904.sk

Dunajska Streda doživljava ekspanziju iz godine u godinu, imaju nekoliko internacionalaca u ekipi. Tu su, za sada, dvojica fudbalera iz Paname, venecuelanski napadač Erik Ramirez Mateus, kao i ofanzivac iz Nigerije Abdulrahman Taivo. Najskuplji igrač je Lusijano Vijera, Argentinac koji pokriva poziciju desnog spoljnog igrača s vrednosti 1.3 miliona evra.

Vrednost čitavog tima im je nešto iznad 11.5 miliona evra, što je za 25 miliona manje u odnosu na Partizan.

Klub je završio kao vicešampion Fortuna lige iza neprikosnovenog Slovana iz Bratislave, što im je i najviša pozicija u istoriji. Drugi su takođe bili u sezoni 2018/19.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke