Partizanov ''specijalitet'' - Treneri koji to nisu?

Autor: Darko Mitrović
petak 07.06.2024.
19:17
Izvor: Sportske.net

Marko Nikolić o fenomenu koji se u Partizanu suviše često ponavlja.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Danas je i zvanično potvrđeno da Albert Nađ više nije šef stručnog štaba Partizana, iako je u finišu sezone potpisao ugovor na godinu i po. Takođe, u današnjem saopštenju iz Humske je navedeno da će Nađ ubuduće obavljati neku drugu funkciju u klubu.

On je svojevremeno bio i koordinator u sportskom sektoru Partizana, pre nego što se posvetio trenerskoj karijeri, a osim njega bilo je još trenera koji su iz funkcionerskih fotelja otišli u trenerske vode i kao po pravilu dobijali priliku da se kao treneri oprobaju u Partizanu, poput Ivana Tomića, Gordana Petrića, Sava Miloševića...

Na primer, Bata Mirković je na klupu Partizana stigao posle iskustva u reprezentraciji Crne Gore, gde je bio pomoćnik selektora Ljubiše Tumbakovića, a posle odlaska iz Partizana, baš kao i Ivan Tomić, nije nastavio trenersku karijeru.

Na ovu temu je zanimljivo izlaganje imao još jedan od nekadašnjih trenera Partizana Marko Nikolić, čovek pod čijim je vođstvom klub iz Humske osvojio poslednju titulu 2017. godine.

''Meni smeta kad neko dođe ko nije trener, i onda dolazimo do odgovora na pitanje da li Partizan troši svoje legende, ili one troše Partizan i sami sebe. Fudbal je takva grana sporta gde svi misle da sve znaju i da to može svako. Potrebno je mnogo edukacije, moraš da si u toku, davno je prošlo vreme „na foru“ i „na šmek“. Prošlo je mnogo velikih bivših igrača kroz klub u zadnjih deset godina koji su bili na raznim pozicijama.

Ja tu pravim razliku. Postoje treneri poput Saleta, Vuka, koji su išli i u Mađarsku, Arabiju, Jokanović, Paunović, Vlada Ivić… To su treneri koji se tim poslom bave na profesionalan način. Postoji i ta maska koja je specifična samo za Partizan. Dođe trener koji postane trener Partizana i posle ne bude trener više nigde. Meni je to malo šizofreno – da li su upotrebljeni, ili šta se desilo, ne znam. Vrlo mi je čudna situacija u Partizanu u kojoj neko dođe kao trener i posle ne bude više nikada“, poručio je Nikolić u emisiji Wish&Goal na ''Sportklubu''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke