Partizanov streptomicin Napredak, u Humskoj se bolje provode od Zvezde!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.03.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Kruševljani teži rival crno-belima na stadionu "JNA" od najvećeg rivala.

FK Napredak
FK Napredak

Povezane vesti

Ako postoji superligaš kome prija igranje u Humskoj, to je Napredak iz Kruševca.

"Čarapani" su juče "uzeli meru" Partizanu i slavili sa 1:0 u meču 25. kola Super lige na stadionu "JNA", tako ekipu Igora Duljaja, nakon pobede Zvezde u Nišu, pomerili na drugu poziciju prvenstve tabele.

A da Kruševljani umeju da se goste u Humskoj pokazuje statistika prethodnih deset duela sa Partizanom.

Iako, su crno-beli svaki put imali epitet apsolutnog favorita i bili mnogo bolje pozicionirani na tabeli, Napredak je u većini slučajeva napuštao teren zadovoljniji. 

Tako je Partizan slavio tek na četiri od deset poslednjih međusobnih utakmica na "JNA", šest puta je bilo nerešeno, a dva puta su bodovi otišli za Kruševac.

Pre jučeršanjeg trijumfa Napredak je slavio u Humskoj 4. decembra 2019. godine. Tada je bilo 3:2 za goste nakon velikog preokreta golovima Miroslava Bjeloša u 83. i Nikole Eskića u 90. minutu koji su razočarali Sava Miloševića na klupi Partizana.

Koliko je statistika Napretka impresivna na stadionu Partizana najbolje se vidi kada je uporedimo sa učinkom "večitog" rivala crno-belih Crvene zvezde.

Naime, Zvezda nema nijednu pobedu kao gost u pretohodnih deset susreta. Od toga je Partizan slavio četiri puta, dok je u šest navrata bilo nerešeno.

Poslednji put crveno-beli su se u Humskoj radovali sada već davne 2016. godine u 150 "večitom derbiju" kada su golovima Luisa Ibanjeza i Uga Vijeire slavili sa 2:1 pod vođstvom Miodraga Grofa Božovića. Pogodak za Partizan postigao je štoper Abusi Gogua, a trener crno-belih bio Ivan Tomić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke