Partizanov tandem uveličao akciju ''Budi navijač, a ne razbijač''

Autor: Darko Mitrović
Monday 14.10.2019
17:32
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Dodelili su nagrade najboljima.

partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana Strahinja Jovanović i Slobodan Stanojlović dodelili su nagrade najboljem strelcu, golmanu i najboljem igraču u okviru kampanje ''Budi navijač, a ne razbijač'' koju je realizovala PS Zemun PU Beograd kao partner projekta Saveta za bezbednost GO Zemun, preneo je danas Partizanov zvanični sajt.

Kampanja ''Budi navijač, a ne razbijač'' započeta je u toku Dečije nedelje sa ciljem da se među adolescentima podigne svest o važnosti pristojnog ponašanja na sportskim priredbama bez primene nasilja i uništavanja imovine.

U cilju edukacije mladih na turniru je učestvovalo šest OŠ sa teritorije opštine Zemun sa tendencijom da se projekat proširi i u drugim obrazovnim ustanovama na ovoj teritoriji.

Sam projekat je podržala Misija OEBS u Srbiji koja je finansirala izradu majica i kačketa sa nazivom projekta za svaku školu u različitoj boji.

Pored pomenutih fudbalera Partizana, pehar i medalje su uručili i predsednik Saveta Marko Janković i policijska službenica za fer-plej Isidora Radovanović.

''Partizan je organizacijom meča UEL sa ekipom Moldea kojem je prisustvovalo 22 000 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina pokazao da se sa sportskih manifestacija i te kako može poslati slika mira, fer pleja i tolerancije, ali da se na tome mora konstantno i predano raditi'', izjavio je Slobodan Stanojlović.

''Iz tog razloga smo i mi kao pojedinci, ali pre svega prvotimci Partizana podržali ovu akciju ne samo da bismo poslali poruku da treba svi da navijamo sportski i korektno za svoj tim, već pre svega da treba da se brinemo jedni o drugima, podržavamo i borimo i protiv vršnjačkog nasilja koje se kao takvo prenosi i na ulice, škole i sportske manifestacije'', dodao je Jovanović.

Televizijski prilog sa akcije ''Budi navijač,a ne razbijač'' možete pogledati u novoj epizodi ''Partizan News 8'', koja će biti prikazana u četvrtak 17. oktobra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.