Partizanova deca: ''Zacrtali smo jasan cilj, pehar Lige šampiona!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.10.2023.
17:10
Izvor: Sportske.net

Ne zadovoljavaju se malim stvarima.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Omladinska ekipa Partizana je kao aktuelni šampion Srbije u U19 konkurenciji dobila priliku da se takmiči u omladinskoj Ligi šampiona, s tim da ne igra u grupnoj fazi kao Crvena zvezda, već ide drugom ''stazom'', kroz nokaut faze takmičenja.

Prvi rival crno-belima juče je bila rumunska Univerzitatea iz Krajove, a Partizan je kao gost trijumfovao sa 1:0, golom Dušana Jovanovića u 15. minutu.

Lepa prednost pred revanš koji je na programu 25. oktobra u Humskoj, a posle jučerašnjeg meča svoje utiske su u razgovoru za klupski sajt izneli trener Nenad Stojaković, kapiten Mateja Stjepanović i napadač Dušan Jovanović.

''Nastavili smo da pišemo istoriju, ovo je prva pobeda omladinaca Partizana u Ligi šampiona. To je novoosnovano takmičenje, koje mi do sada nismo igrali i zaista je zadovoljstvo i čast što smo trenutno u toj situaciji da pišemo istoriju. 

Trudili smo se  da sve bude pripremljeno kako treba. Zaista, svi momenti igre i prekida, preko visokog pritiska - obratili smo pažnju na svaki segment! Međutim, od sredine prvog poluvremena, iako smo znali i imali plan kako da rešimo te situacije, nismo dobro rotirali na toj strani i protivnik nam je pravio višak. Odatle su i stvorili te dve šanse koje su imali. Negde smo pokušali i uspeli na poluvremenu da opet ponovimo koji je plan igre na pritisku i uspeli smo da dođemo do rezultata'', rekao je trener Stojaković.

Očekivanja pred revanš?

''Rekao sam da je gotovo samo prvo poluvreme, ali mislim da imamo kvalitet da zadržimo ovo što treba i da obezbedimo Partizanu prolaz u drugi krug", završava optimistično trener Stojaković.

Kapiten Mateja Stjepanović gleda mnogo dalje od revanša sa Univerzitateom.

''Ostvarena je pobeda na Partizanov rođendan i presrećni smo zbog toga! To nam je i bio cilj! Mogli smo i malo više golova da damo, ali nema veze, možda je i bolje tako. Spremamo se za revanš i nećemo stati na ovome. Zacrtali smo jasan cilj, a to je pehar Lige šampiona!'', rekao je Stjepanović i pozvao navijače da ih podrže u revanšu u Humskoj.

Dušan Jovanović je rano postigao gol, ali je dvadesetak minuta kasnije morao da izađe iz igre zbog povrede.

''Nažalost, izašao sam zbog povrede. Biće, nadam se, sve okej, nije nikakav prelom u pitanju. Srećan sam zbog gola, hvala Bogu namestilo se tako, ali ništa nije slučajno. Idemo dalje, čekamo ih u Beogradu da ponovimo pobedu i da idemo dalje, da što dalje doguramo'', poručio je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke