Partizanova jedanaesta pobeda u nizu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.10.2023.
20:26
Izvor: Sportske.net

Još jedan veliki korak u trci za titulu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana nastavili su svoju seriju pobeda u Superligi i stigli do 11. trijumfa u tom nizu i 34 osvojena boda, sedam više od drugoplasirane Crvene zvezde koja ima meč manje.

Oni su večeras na svom terenu, u okviru 13. kola Superlige Srbije savladali ekipu Voždovca sa 3:0, a svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu.

Tokom prvog dela igre nije bilo mnogo zanimljivog sadržaja, izuzev nekoliko izglednih prilika na obe strane. Partizan je najbliži vođstvu bio u 15. minutu kada je Natho na dodavanje Zahida sa desn strane šutirao preko gola, kao i u finišu poluvremena kada je Natho centrirao iz slobodnog udarca, a Ilićev udarac glavom zaustavio golman Katić.

Na drugoj strani, gosti su opasno pripretili preko Burmaza koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio spoljni deo mreže i do kraja prbog dea igre se rezultat nije menjao.

Ali, već od starta drugog dela igre, Partizan je zaigrao mnogo konkretnije. Prvo je Zahid imao odličnu priliku kada je šutirao zamalo pored gola posle odličnog prodora i centaršuta Severine sa desne strane, ali to je bio uvod u ono što je usledilo u 54. i 56. minutu meča.

U tom 54. minutu Natho je lepo prosledio loptu u kazneni prostor za Severinu koji se majstorski oslobodio Damjanovića i onda iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao za vođstvo Partizana od 1:0.

Nepuna dva minuta kasnije Natho je izveo odličnu akciju sa Zahidom i na kraju mu asistira sa leve strane, a sve bolji Zahid pogađa levi ugao gola golmana Katića - 2:0.

Sporna situacija u 66. minutu meča. Vujanović je posle brzog napada Voždovca ušao u kazneni prostor, kapiten Partizana Svetozar Marković je rukom s leđa zakačio protivničkog igrača koji je odmah pao, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

Međutim, usledila je reakcija iz VAR sobe, posle koje je sugerisano sudiji Stamenkoviću da odgleda snimak. A na snimku - viđeno je igranje rukom jednog igrača Voždovca u začetku te akcije, pa od penala nije bilo ništa.

Ali, ako tada nije bilo elemenata za jedanaesterac, na drugoj strani i te kako jeste posle starta Damjanovića na Saldanju. Ništa tu nije bilo sporno, defanzivac Voždovca je kažnjen i žutim kartonom, a Saldanja je preuzeo odgovornost da izvede taj penal i to je učinio precizno za ubedljivih 3:0.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke