Partizanova misija - Kako dobiti statistički najbolji tim Evrope?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 12.01.2018.
09:18
Izvor: Sportske.net

Poređenja ne stoje kada se gleda kvalitet liga, ali svejedno, ono što je Viktorija napravila ih stavlja na čelnu poziciju u Evropi. Imaju zaista zastrašujući skor...

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Kako težak zadatak će Partizan imati u LE pokazuju i brojke, naime, prema statističkim podacima, Viktorija iz Plzenja ima najbolji skor u Evropi.

Češki tim je izgubio samo dva boda u šesnaest mečeva u tamošnjoj ligi, imaju +14 u odnosu na Slaviju i praktično su osvojili titulu. Niko nije tako dominantan osim PSŽ koji ima +15 u Francuskoj, ali i manje prosečno osvojenih bodova od Viktorije.

Do sada se ekipi iz Plzenja, "maloj Barseloni" kako su ih zvali u prvom mandatu Pavela Vrbe koji se vratio na klupu, odolele jedino Teplice, bilo je 0:0.

Česi su se kvalifikovali u nokaut fazu LE kao pobednici grupe (4 pobede i 2 poraza), a jedini tim koji ima isti procenat osvojenih bodova je Siti, 2.9 po meču. Gvardiolin tim je osvojio 62 od mogućih 66 poena.

Ni Barsa nema poraz, kao ni Porto, Katalonci su osvojili 2.7 poena po meču u Primeri i dobili 83% utakmica ove sezone, baš kao i PSŽ i Porto.

Gde je lider srpskog šampionata Zvezda?

U vrhu, 82% pobeda u Superligi, odnosno 2.6 poena po meču, imaju bolji skor od Juventusa, Bajerna i Atletika, mada se jasno lige ne mogu porediti.

Od manjih liga, najbolji tim Gibraltara Linkoln Red Impsi su dobili svih devet mečeva, šampionat se tamo nastavlja tek na proleće...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 66
Friday, 12.01.2018
19:46

Ozbiljan su klub, prodaće maksimalno 1 igrača, a već su mu doveli ozbiljnu zamenu, dovešće još par igrača, a odlično su uigrani od trenera koji se vrati na mesto uspeha još bolji nego ranije. Počeli su pripreme pre Partizana, već odigrali 2 prijateljske utakmice, a pripremaće se u Španiji protiv jačih protivnika nego Partizan na Kipru. Imaju mane koje ne mogu da isprave, zato trebamo dovesti takve igrače u napadu koji će ih iskoristiti i rešiti dvomeč na taj način.

avatar
RIP KOBE
Friday, 12.01.2018
15:56

a mora da se spomene i lider sl u tekstu o nama

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 12.01.2018
12:17

Za pocetak, smenom trenera.

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 12.01.2018
11:09

Svaka cast Cesima, maksimalno su uigrana ekipa, rade kao sat, prekidi o kakvim mozemo samo da mastamo, ali daleko od toga da nemaju mane. Jako im je spora odbrana i imaju veliki problem sa kontrama, Steaua je imala gomilu zicera u oba meca, a i Lugano im je sve golove dao na taj nacin. Siguran sam da nasi brzi ofanzivci mogu posteno da ih namuce, uz pravu devetku i pojacan vezni red imali bismo realne sanse, prema tome Ivice bacaj bombe!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 12.01.2018
15:44

Sećam se protiv Vojvodine kad su igrali, baš sam bio zaprepašćen kako dobro izvode prekide, svaki korner je bio zicer za njihov tim, dok mi od 10 kornera ne možemo 3 normalna centaršuta da izvedmeo.

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 12.01.2018
20:50

Ma strasno, imaju 7 kornera na mecu, a kod svakog druga akcija. Cim je dobar centarsut to je pola gola, a mi i kad nam se omakne dobar ubacaj idemo na silu, bez ikakve ideje.

avatar
Vladimir Tepes
Friday, 12.01.2018
10:51

Jasna je činjenica da su bolji od nas u svakom pogledu, ali to ne znači da ne treba biti ostavljeno srce na terenu ma kojoj cenom platili!

avatar
Saša Ilić
Friday, 12.01.2018
10:33

Jeste za pohvalu ali je liga nikad slabija.Sparta i Slavija imanu krš ekipe.