Partizanova osveta, ili nova Lalatova poslastica?

Autor: Milovan Longinov
utorak 02.03.2021.
12:45
Izvor: Sportske.net

Lalat u Humskoj - to je uvek spektakl

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Od kada je Nenad Lalatović došao na klupu Vojvodine, Partizanov rivalitet sa Novosađanima dobio je novu dimenziju. Temperamentni trener, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, sa posebnom motivacijom dočekuje dvoboje sa crno-belima. Svoju energiju prenosi i na igrače, što je posebno došlo do izražaja prošle godine, kada su ''Lale'' tri puta uzastopno savladale Partizan. 

Prvo sredinom juna, u prvenstvenom meču u Novom Sadu (1:0), onda u spektakularnom finalu Kupa u Nišu samo pet dana kasnije, kada je Vojvodina osvojila trofej posle penal-serije, a najnoviji udarac Partizanu Lalatovićeva Vojvodina je zadala jesenas u prvenstvenom meču na ''Karađorđu''(3:2), posle čega je tadašnji trener Partizana Savo Milošević podneo ostavku.

Zato će crno-beli u utorak u prvenstvenom okršaju u Humskoj imati priliku za revanš, dok će Lalatović pokušati da produži niz pobeda koje su za njega uvek bile ''najslađe''. Ali, Lalatović je i pre dolaska na klupu Vojvodine bio supermotivisan protiv Partizana i to je uvek uspevao da ''začini'' svojim izjavama na koje su navijači Partizana uglavnom burno reagovali, iako iza tih njegovih reakcija stoji pre svega sportski rivalitet, jednim delom podstaknut i uvredama koje je Lalatović trpeo sa tribina. Tenzije na relaciji Lalatović - Partizan počele su nekako da dolaze do izražaja u proleće 2014, kada je Lalatović sa Napretkom savladao crno-bele u Kruševcu sa 2:0 i ujedno pomogao Zvezdi da osvoji titulu i prekine Partizanovu višegodišnju dominaciju.

''Drago mi je što sam, kao bivši igrač i kapiten pomogao Zvezdi da dođe do titule'', dodatno je Lalatović ''zabiberio'' ovaj Partizanov poraz svojom izjavom posle meča.

Sledeće sezone Lalatović je promovisan u trenera Crvene zvezde, nije imao uspeha u duelima sa Partizanom, ali je van terena bilo ''varnica'', pa se pamti i ona Lalatovićeva psovka dok je davao izjavu, iznerviran zbog uvreda koje su mu upućivali pojedini navijači.  Posle njegovog odlaska iz Zvezde usledio je i jedan mirniji period, a uzburkane strasti su ponovo počele da dolaze do izražaja u periodu kada je Lalatović vodio Radnički.

Najsrećniji je, ipak, bio prošle godine, na klupi Vojvodine.

''Meni uvek znači pobeda nad Partizanom, obožavam njih da pobedim i uživam u toj pobedi, to je najslađa pobeda od svih za koje igram'', rekao je Lalatović 19. juna prošle godine posle pobede od 1:0, pet dana uoči finala Kupa.

''Idemo u grotlo navijača Partizana, ali ih se ne plašim'', dodao je tada Lalatović, a u tom ''grotlu'', Vojvodina je osvojila Kup.

"Ovo je najslađi trofej", rekao je tada.

Već krajem avgusta, Vojvodina je opet pobedila Partizan (3:2).

''Ja volim malo da se našalim i prepucavam sa njima, jer i oni mene diraju, pa moram da im vraćam. Međutim, moram da kažem da stvarno poštujem Partizan. Imam mnogo prijatelja koji su igrali tamo, prepucavanje postoji samo tokom utakmice, ali ne i posle meča, jer život ide dalje'', poručio je tih dana Lalatović.

Neka u utorak sve bude u granicama fer-pleja i pristojnosti, pa i ta ''prepucavanja''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke