Partizanova osveta ''Lalama'', derbi u finalu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.04.2021.
21:01
Izvor: Sportske.net

Partizan se revanširao Vojvodini za prošlogodišnji poraz u finalu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana drugi su finalisti Kupa Srbije, pošto su večeras u Novom Sadu savladali domaću Vojvodinu rezultatom 1:0.

Crno-beli će se za trofej boriti sa svojim najvećim rivalom, Crvenom zvezdom, koja je ranije večeras posle velike borbe savladala surdulički Radnik rezultatom 2:1.

Mogao je Partizan do vođstva već u trećem minutu meča, kada je Natho u nedostatku boljih reenja odlučio da šutira sa oko 25 metara, delovalo je da će golman Vukliš imati lak posao, ali on je ispustio loptu koja mu je prošla kroz noge i završila tik pored gola.

Ipak, već u jedanaestom minutu meča Partizan je uspeo da povede. Crno-beli su iznudili slobodan udarac na desnoj strani terena, nadomak kaznenog prostora Vojvodine, Miloš Jojić ga je odlično izveo, ciljao je Svetozara Markovića koji je u kaznenom prostoru delovao iz drugog plana, mladi štoper crno-belih je zahvatio loptu glavom, a ona se od desne stative odbila u mrežu - 0:1.

Usledio je potom period nešto ofanzivnije igre Vojvodine, ali bez prevelike opasnosti po Stojkovićev gol. Na drugoj strani, Partizan je mogao do drugog gola u 25. minutu posle kornera, kada je Vujačić zahvatio loptu, ali se ona od Andrića odbila pored gola.

U nastavku, Vojvodina je opasno pripretila u 50. minutu preko Vukadinovića, kada je Stojković dobro intervenisao, a pet minuta kasnije na drugoj strani Lazar Marković iskosa sa desne strane pogađa spoljni deo mreže.

Najbolju priliku od početka meča Vojvodina je imala u 62. minutu posle Drinčićevog kornera sa desne strane. Nemanja Čović je usred kaznenog oprostora Partizana ostao ''zaboravljen'', šutirao je glavom, a Stojković je uspeo da kolenom izbije tu loptu sa gol-linije.

Usledio je period rastrzane igre, prekidane čestim prekršajima, pa i izmenama na obe strane. Vreme je radilo za Partizan, trener Stanojević je pojačao sredinu terena uvođenjem Zdjelara umesto Lazara Markovića, pa je gostima glavna preokupacija bila da zadrže minimalnu prednost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke