Partizanova penal-blamaža, Radnički u osmini finala kupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.09.2022.
17:04
Izvor: Sportske.net

Senzacija na ''Agropapuk areni''!

partizan.rs/Sandić foto
partizan.rs/Sandić foto

Povezane vesti

Utakmicom u Sremskoj Mitrovici, između domaćeg Radničkog i beogradskog Partizana počela je šesnaestina finala Kupa Srbije.

U lepom ambijentu na ''Agropapuk areni'', Partizan nije opravdao ulogu favorita protiv člana Prve lige Srbije. Radnički je posle neverovatne penal-serije slavio sa 2:0, a u regularnom toku rezultat je bio 1:1!

Partizan je poveo u 18. minutu meča kada je Dijabate po levoj strani probio u kazneni prostor, a onda uočio Andradea koji sa ivice šesnaesterca šalje precizan udarac u desnu stranu gola domaćih.

Desetak minuta kasnije je pripretio i Rikardo, a u 38. minutu Andrade se našao u još jednoj prilici, ali nije uspeo da postigne i drugi pogodak. U nadoknadi vremena prvog dela igre Rikardo je pogodio stativu, ostalo je 1:0 za crno-bele.

U nastavku Partizanovo rutinsko odrađivanje posla, bez mnogo prilika pred golom domaćih. Crno-beli su najopasniji bili dva puta posle prekida kada je Marković propustio dve prilike, a uz njega je solidnu priliku imao i Kristijan Belić sredinom drugog poluvremena kada je njegov udarac zaustavio golman Dragićević.

I kada je izgledalo da će Partizan bez problema u narednu fazu takmičenja, u nadoknadi vremena usledio je pravi šok za crno-bele. Domaći su izveli jedinu konkretniju akciju u nastavku meča Ristović je sa desne strane poslao loptu pored Živkovića i Filipovića na suprotnu stranu kaznenog prostora gde je potpuno zaboravljen ostao Đorđe Petrović koji ne prošušta ukazanu priliku i šalje loptu iza leđa Milana Lukača - 1:1!

Do kraja je ostalo par minuta u kojima Partizan nije uspeo da napravi ništa ozbiljnije pred golom domaćina, pa je putnika u osminu finala odlučila penal-serija.

Prva serija: Spasojević - 1:0 za Radnički, Rikardo - brani Dragićević!

Druga serija: Petrović - 2:0 za Radnički, iako je Lukač zakačio loptu koja se od stative odbila u mrežu. Živković šutira za Partizan - prečka!

Treća serija: Kovačević - preko gola, ostaje 2:0 za Radnički. Urošević - pored gola!

Četvrta serija: Ristović promašuje, ostaje 2:0. Andrade za Partizan - Dragićević brani, Radnički ide dalje!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke