Partizan počeo pripreme pobedom, Stanojević isprobavao brojne kombinacije

Autor: Nemanja Janošev
utorak 25.01.2022.
15:46
Izvor: Sportske.net

Dominantna igra Partizana i pobeda koja je mogla biti i ubedljivija.

FK Partizan/Miroslav Todorović
FK Partizan/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su makedonski Tikveš sa 2:1 (2:1) u prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj.

Partizan je meč počeo s poprilično snažnim timom i u formaciji sa trojicom štopera. Lukač je bio na golu, ispred njega nalazili su se Miletić, Vujačić i Saničanin, zatim Smiljanić, Jojić, Pantić, Lutovac i Holender, a u napadu su bili Menig i Rikardo koji su se rotirali.

Vrlo jako i ofanzivno, Partian je otvorio duel sa dve dobre šanse Rikarda i Meniga. Uglavnom su momci u crnim dresovima kontrolisali dešavanja na terenu, ali Tikveš je iz svoje prve konkretne situacije napravio poteškoće protivniku. Centrirao je Ivanovski, Saničanin je bio neoprezan i igrao rukom, a arbitar je pokazao na belu tačku. Ivanovski je bio siguran i na opšte iznenađenje, uprkos što su u pitanju pripreme, poveo na ovom duelu. No, nije to dugo trajalo. Partizan je sa brza dva gola Jojića i Rikarda preokrenuo do kraja prvog dela.

Aleksandar Stanojević je u nastavku promenio čitav sastav (izuzev Lukača i Vujačića), kao i formaciju budući da je startovao sa trojicom pozadi. Čitavih 45 minuta na terenu bio je Bibars Natho koji nije igrao tri meseca zbog anemije.

Partizan je i u ovom delu igre bio aktivniji tim, dominantniji, sa više prilika, ali Samed Baždar čiji potezi obećavaju, nije uspeo da se upiše. Dosegao je samo do prečke. Sve u svemu, Partizan je bio bolji tim, zasluženo je slavio, a mogao i ubedljivije.

Trebalo bi napomenuti da je ekipa Tikveša noć pred ovaj meč stigla u Tursku, te da nisu imali nijedan trening do meča sa Partizanom.

"Nismo imali dovoljno igrača, zato je samo Vujačić igrao čitavih 90. Zadovoljan sam, odradili smo korektnu utakmicu. Mogli smo neke šanse i bolje da iskoristimo. Protivnik nije imao nijednu šansu, penal se desio posle naše greške i generalno sam zadovoljan", rekao je Stanojević nakon meča.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke