Partizanova pravna pobeda - Zakon će se ipak poštovati, dva bonusa tek za godinu dana?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.07.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net, Tanjug

Prvi čovek Zajednice klubova složio se sa stavom crno-belih.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Iako je pre samo dva dana izgledalo da je Partizan potpuno usamljen u stavu da se ''bonus pravilo'' ne može menjati dve nedelje pred početak sezone, izgleda da je došlo do potpunog preokreta!

Crno-beli svoj stav obrazlažu neophodnošću poštovanja odredaba Zakona o sportu, na šta im je iz FSS stigao odgovor da se mora poštovati ''interes srpskog fudbala''.

Ipak, juče na sednici Odbora za hitna pitanja nije usvojena odluka o povećanju broja ''bonus igrača'' sa jednog na dva, koliko bi ih u svakom trenutku moralo da bude na terenu u prvenstvenim utakmicama.

Taj predlog je vraćen na usaglašavanje Zajednici klubova Superlige i Prve lige Srbije, a novi predsednik Zajednice Draguljub Zbiljić najavio je da će se promena ''bonus pravila'' primeniti tek od sezone 2025/26, što je i Partizan (jedini) zahtevao.

"Imao sam juče telefonski razgovor sa predsednikom FSS gospodinom Džajićem i očekujem mejl od FSS na osnovu koga ću izaći pred IO Zajednice. Ono što će biti moj predlog kao predsednika Zajednice Super i Prve lige Srbije je da poštujemo zakon uvek i na svakom mestu, a to znači da se pravilo o dva bonusa primenjuje od sezone 2025/26, s obzirom na to da smo na 10 dana od početka takmičarske sezone", istakao je Zbiljić u izjavi za ''Tanjug''.

I ne samo to, Zbiljić ima još jedan predlog.

''Takođe, predložiću svom IO da još jednom prođemo kroz tekst predloga jer sam lično protiv toga da bonus budu igrači koji igraju za druge reprezentacije. Dakle, moj stav je da su dva bonusa jako dobro rešenje za unapređenje srpskog fudbala jer bismo motivisali klubove da razvijaju i unapređuju omladinske skole, ali isključivo da ti igrači budu ili reprezentativci Srbije ili da ne igraju ni za jedan državni tim. Sama ideja da reprezentativci drugih zemalja na ime dvojnog državljanstva kod nas u ligi budu bonusi za mene je neprihvatljiva", zaključio je Zbiljić.

Sada čekamo i praktičnu potvrdu ovih njegovih reči...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 10.07.2024
07:46

Glupo je i bilo da strani igrači budu bonusi. Hvala Bogu da se neko setio da to predloži.