Partizanova prva postava se već zna, ali kako izgleda idealni drugi tim crno-belih i gde škripi?

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.01.2020.
18:09
Izvor: Sportske.net

Videlo se i jesenas, crno-belima nedostaju prave alternative za svaku poziciju.

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Trener Partizana Savo Milošević juče je u razgovoru sa novinarima izrazio veliko zadovoljstvo početkom zimskih pruiprema u Turskoj i situacijom koju ima u ekipi.

Najboljih 11 je jesenas već formirao, sada ostaje da njihove mogućnosti dodatno unapredi, ali i da im pronađe prave alternative u svakom trenutku.

Ko bi mogle da budu najbolje alternative za svaku poziciju?

Možemo to da ilustrujemo kroz prikaz prve i, uslovno, druge postave crno-belih. Prva je već poznata i jesenas je odigrala najveći broj mečeva...

Partizan 1: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Šta je sa drugom?

Partizan 2: N. Stevanović - Lutovac, Vujačić, ???, Brežančić - Šćekić, Smiljanić - Marković, L. Pavlović, F. Stevanović - ???

Iz ovoga je potpuno jasno zbog čega crno-beli u ovom prelaznom roku žele pre svega da angažuju pojačanje na mestu štopera i napadača, jer u ovom trenutku na tim pozicijama nema pravih rešenja. U prvom delu sezone, pozicije označene znakom pitanja su mogli da popune Dominik Dinga i Petar Gigić, ali oni sada više nisu među prvotimcima Partizana i sada se traže alternativna rešenja.

Jedno bi trebalo da bude Slobodan Rajković, na mestu štopera, drugo, na primer, Bojan Matić iz Vojvodine, ili Nikola Petković iz Javor Matisa. Sa njima, to bi već bio prilično dobar izbor za crno-bele na svakoj poziciji, što ne znači da ne bi mogao da bude i još bolji na pojedinim mestima.

Naravno, ovo ne znači da su prvoj jedanaestorici mesta ''zacementirana''. Ako bude potpuno spreman, Lazar Marković će svakako naći tu svoje mesto, suština je u ilustraciji na koje igrače Milošević tokom proleća može ozbiljno da računa.

Od onih koji nisu prikazani, treba dodati i Đorđa Ivanovića na krilu, zatim Nikolu Lakčevića, golmana Popovića, i još ponekog od talentovanih igrača koji su priključeni iz omladinskog pogona i koji treba da se dokažu ove zime, sledeći prošlogodišnji primer Strahinje Pavlovića koji u to vreme još nije bio punoletan, ali je vrlo brzo postao nezamenljiv u startnoj postavi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 16.01.2020
01:50

Moja je pretpostavka oko Miletića je, da je ideja da - može preuzme poziciju Strahinje Pavlovića na mestu stopera, a naravno i da uskače na poziciju beka. Njegove karakteristike su bolje za poziciju stopera nego beka, pogotovo u ofanzivnim zadacima. Ako se tako gleda na stvar, onda se možda smatra da je pametnije videti šta će još da se desi do leta, a do tada imamo za desnog beka i Lutovca, koji se odlično pokazao, tako da će moći da se uigravaju različite varijante, sa Miletićem na beku ili stoperu. Zato pretpostavljam nije ponuđeno Rajkoviću koliko je očekivao. Nisam siguran da su pravi Marković i za polusezonu iskusniji Stevanović za drugu postavu. Veoma bih voleo da zaista uzmu tog Petkovića za alternativu Sadiku, L. Nikolića za alternativu za poziciju z. veznog, M. Mrkajića umesto Đ. Ivanovića za poziciju duplog špica (a dok nikog ne uzmu drugi špic je upravo Ivanović, ali i mali S. Arambašić, za koga prognoziram da će biti iznenađenje za mnoge. Jednostavno, postoje igrači koji su za veliku scenu - a on je baš to (moja procena; doduše takva mi je i procena za Šehovića, pa ga sad, nadam se, šalju na pozajmicu; Dinga, Gigić, Pešukić, Šehović, Milosavljević, Stanojlović, S. Jovanović bi mogli u Javor na pozajmicu za pomenuta tri igrača koja bi nam dobrodošla, s tim što bi prva dvojica mogla i trajno, možda i treći, a od Šehovića pa nadalje - pozajmica).

Ako niko ne ode do leta i kvalifikacija - kvalifikovaćemo se, pa znatno iskusniji, valjda proći i do proleća, a onda će i ove cifre koje sada nude biti male.

avatar
Osijek 51
Wednesday, 15.01.2020
20:57

Ne mogu vjerovati da samo ja vidim i govorim da je ovom timu ubjedljivo najveci problem nesiguran i nepouzdan golman, pa samo zbog njegovih kikseva Partizan sada nije u Evropi, a sta to dalje znaci.....

avatar
REV
Wednesday, 15.01.2020
20:43

Ivan je LaPcevic, Lakcevic je Nikola.