Partizanova serija bez kraja, nova ''petarda''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.03.2021.
20:05
Izvor: Sportske.net

Stanojević pred rekordom po broju uzastopnih pobeda, ''crno-beli'' terorišu rivale.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su večeras u 27. kolu Superlige ekipu Zlatibora u Humskoj, rezultatom 5:1 i vratili se na devet bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom.

Prvu priliku Partizan je imao u 12. minutu, kada je Miloš Jojić šutirao sa dvadesetak metara, iskosa sa desne strane, odakle je pogodio spoljni deo mreže.

Ipak, nije se dugo čekalo na vođstvo Partizana. U 21. minutu Jojić je izveo slobodan udarac sa leve strane, centrira u peterac na drugu stativu, gde je Svetozar Marković prosledio loptu za Nemanju Jovića, a ovaj sa par metara od gola je poslao u mrežu - 1:0.

Prednost Partizana duplirana je trinaest minuta kasnije, kada je Bibars Natho poslao loptu u kazneni prostor, Holender je nije prihvatio, ali jeste Asano, koji rutinski završava akciju i nastavlja trku za najboljeg strelca lige.

Pred sam kraj poluvremena, crno-beli su iznudili i penal koji je realizovao Natho, za 3:0 posle prvih 45 minuta.

Zato je trener Aleksandar Stanojević u poluvremenu izveo Natha, Asana i Holendera i uveo Sumu, Lutovca i Bajbeka, ali je potom ritam igre donekle pao.

To koriste gosti u 52. minutu, kada je Sević iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, sa tridesetak metara savladao Stojkovića. Lopta je preletela sve igrače, nisko odskočila u blatu ispred gola i završila u mreži - 3:1.

U 64. minutu crno-beli ostavljaju previše prostora Vukiću koji je šutirao sa dvadesetak metara, ali je loptu poslao preko gola. Minut kasnije opet Vukić pokušava, opet neprecizno, ali je bilo vidljivo da crno-beli nisu tako dominantni kao u prvom poluvremenu.

Tri minuta kasnije teža povreda Momčilovića, koji je posle jednog duela veoma nezgodno pao na glavu i desno rame, posle čega su lekarske ekipe oba tima izašle da mu ukažu pomoć i uradile imobilizaciju, pa fudbaler Zlatibora nije mogao da nastavi meč.

Do kraja, Partizan pojačava ritam, a ono što je možda i najviše obradovalo sve u Humskoj, jeste pogodak Žan-Kristofa Bajbeka, njegov prvi prvenstveni od dolaska u Partizan prošle jeseni.

On je u 74. minutu prihvatio loptu upućenu sa centra terena, ušao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane pogodio mrežu za 4:1.

Tu se crno-beli nisu zaustavili, a za ''petardu'' se pobrinuo povratnik među startere, levi bek Slobodan Urošević, koji je sa ivice kaznenog prostora, sa leve strane pogodio levu, pa desnu stativu, a onda se lopta otkotrljala u mrežu - 5:1.

Golovi OVDE.

-

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke