Partizanovi korneri - Može li to jednostavnije?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.02.2017.
12:20
Izvor: Sportske.net

Način na koji ekipa Partizana izvodi kornere i ove sezone izaziva veliku pažnju...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Jučerašnja velika terenska inicijativa crno-belih, pogotovo tokom prvog poluvremena utakmice sa čačanskim Borcem (2:1), kada je Partizan u jednom trenutku imao odnos u posedu lopte od čak 81:19 u svoju korist, dovela je i do većeg broja kornera koje je ekipa Marka Nikolića izvela tokom ovog susreta.

Ali, kao i bezbroj puta ranije, kada crno-beli izvode kornere, to često deluje prilično traljavo i bezopasno po protivnički gol.

Gledajući sastav ekipe Partizana, utisak je da bi svaki udarac iz ugla crno-belih trebalo da bude velika opasnost po mrežu rivala, pogotovo kada se u protivničkom kaznenom prostoru nađu visoki štoperi Milenković i(li) Ostojić, pa još i snažni napadač Leandre Tavamba, ali je problem što crno-beli većinu kornera izvode na prvu stativu, odakle bi neko trebalo da loptu prebaci pred gol rivala.

Neko reče da je u pitanju ''taktika'', ali postavlja se pitanje čemu ovo komplikovanje i kakva je svrha toga, ako već može direktno iz ugla da se pronađe Milenković, Tavamba, možda Jevtović... Jednu takvu situaciju smo videli sinoć i odmah je to bila prilična opasnost po gol Čačana, a uostalom i pobedonosni gol protiv Rada crno-beli su postigli baš iz situacije kada je Janković izveo loptu u ''srce'' kaznenog prostora, a onda je Đurđević snažnim udarcem zatresao mrežu.

Sličan problem su crno-beli imali i prošle sezone, dugo se čekao neki gol Partzana posle kornera, a navijači su ga konačno dočekali u finalu Kupa protiv Javor Matisa, kada je Mihajlović izveo korner, a Marko Jovanović postigao lep pogodak.

Dakle, pitanje je zašto komplikovano, kad može jednostavnije i - efikasnije?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Gligic
Sunday, 26.02.2017
20:01

može,verovatno će se videti već u subotu

avatar
Dragan Gligic
Sunday, 26.02.2017
19:39

može,videće se u subotu

avatar
Igor Tambur
Sunday, 26.02.2017
19:11

Upravo to i ja kazem

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 26.02.2017
13:24

Stvarno neverovatno sta mi radimo, mogu da razumem da se to pokusa jednom ili dva puta na mecu, ali da preraste u praksu bez presedana, to mi nikako ne ide u glavu. Mislim da i Alen Stevanovic ima sasvim solidnu igru glavom, a Jevtovicu je to jedna od retkih stvari koje/koju uopste zna, ne treba ga bas toliko praviti budalom i treba mu sakriti mane, a znatno vise plasirati male prednosti jer on ne zna gde se nalazi kad je na terenu, sacuvaj me Boze koga mi imamo na sredini, a ni Kosovic nije za Partizan.

avatar
Sunday, 26.02.2017
16:52

Tavamba, Milenković, Ostojić, Jevtović, Miletić, Đurđević pa i Stevanović. 7 igrača ako se svi zajedno nađu na terenu koji mogu nakon prekida da daju gol glavom, a Nikolić uporno forsira lopte na prvu stativu. Jeste da i drugi imaju visoke igrače i dobre skakače ali preterujemo s prvom stativom.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 26.02.2017
19:10

Hteo sam da napisem i Miletica, a stoperi i spicevi se podrazumevaju, barem takvi kakve mi imamo:-D