Partizanovih 10, Rikardovih 13, crno-beli mirno idu na pauzu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.10.2021.
17:53
Izvor: Sportske.net

Novi trijumf crno-belih uz još jedan gol Rikarda Gomeša.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ostvarili su večeras 10. pobedu u 11 odigranih mečeva Linglong Superlige. Crno-beli su u 12. kolu savladali Napredak u Kruševcu sa 1:0, uz 13. gol Rikarda Gomeša u Superligi ove sezone.

Ono što se izdešavalo u uvodnim minutima je praktično i odredilo dalji tok ovog duela.

Igrao se osmi minut meča, Lazar Marković je na levoj strani uposlio Uroševića, levi bek Partizana je prosledio loptu u kazneni prostor za Jovića koji je odmah šalje u peterac gde je Rikardu ostalo samo da pogodi mrežu, ali on nije iz prve šutirao, što je dalo vremena Mitru Ćukoviću da ga obori s leđa.

Sudija Minaković je pokazao na belu tačku, a levom beku Napretka put u svlačionicu jer je prekršaj napravio kao poslednji igrač odbrane. Rikardo Gomeš je izveo jedanaesterac, ali golman Nikola Vasiljević je uz pomoć prečke uspeo da odbrani. Međutim, odmah reaguje VAR soba, usledila je provera posle koje je doneta odluka da se jedanaesterac ponovi. Iz drugog pokušaja Rikardo je bio precizniji i Partizan je poveo sa 1:0, uz prednost igrača više na terenu.

Očekivalo se tada da Partizan pojača pritisak na protivničkoj polovini i brzo reši meč, ali crno-beli kao da su se zadovoljili minimalnom prednošću, pa se dugo čekalo na nove prilike.

Domaći su potom zaigrali hrabrije, izveli par obećavajućih akcija u prvom poluvremenu, ali bez rezultata, dok je pred sam kraj poluvremena na drugoj strani Urošević mogao da duplira prednost Partizana, ali je njegov pokušaj zaustavio golman Vasiljević.

U nastavku slična slika na terenu, ali uz bitnu razliku kada je u pitanju brojčano stanje na trenu

U 52. minutu kiks Miletića u kaznenom prostoru Partizana, promašio je loptu što je izazvalo pometnju pred golom crno-belih, ali je Vujačić na kraju intervenisao.

Međutim, dva minuta kasnije mnogo veći problem za Partizan. Kruševljani su preko Jovanovića krenuli u brzu kontru, Urošević ga je oborio i sudija Minaković je levom beku Partizana pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

U 65. minutu nova opasnost po gol Partizana, Bačanin je prihvatio loptu na ivici šesnaesterca, imao je dosta prostora, ali je previše oklevao i dozvolio defanzivcima Partizana da otklone opasnost.

Do kraja, inicijativa Partizana, uz sve više nervoze na terenu i pored njega. Crno-beli su uspeli da održe minimalnu prednost i osvoje nova tri boda na teškom gostovanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke