Partizanovih 11 za finale - Zagonetka u ofanzivi

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2022.
22:21
Izvor: Sportske.net

Crno-beli ''spasavaju'' sezonu.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana su čitave sezone bili konkurentni za titulu, ostvarili su i zapažene rezultate u Ligi konferencija gde su zaustavljeni od Fejenorda koji večeras igra u finalu tog takmičenja protiv Rome. Međutim, navijači žele trofeje, a njih u Partizanu nema još od proleća 2019. kada je Bojan Ostojić svojim golom doneo trofej u Kupu Srbije.

Novu priliku za osvajanje trofeja crno-beli će imati u četvrtak od 18 časova protiv Crvene zvezde na ''Rajku Mitiću'', gde će biti odigrano ovogodišnje finale kupa.

Gde bi trener Partizana Aleksandar Stanojević mogao da ima dilema oko startne postave za ovaj meč, otkrio je danas na konferenciji za novinare. Naime, zbog lakših povreda su pod upitnikom nastupi iskusnog kreatora igre Bibarsa Natha, ali i najboljeg strelca Super lige Rikarda Gomeša.

Taj znak pitanja je mnogo veći kada je Natho u pitanju, a s obzirom da je i u prethodnom derbiju ostavio Izraelca na klupi, utisak je da će trener Stanojević i u finalu dati prednost Milošu Jojiću.

Rikardo je ove sezone retko bio van tima, očekuje se da bez obzira na te probleme zbog kojih je propustio par treninga ponovo bude u startnih 11, a ako ne bude, ko bi mogao da ga zameni?

Logična je pretpostavka da bi to mogao da bude mladi napadač Marko Milovanović koji je jesenas bljesnuo u nekoliko utakmica, ali tokom proleća taj utisak o njegovom ogromnom potencijalu počeo je polako da bledi. Možda je duel sa Zvezdom najbolja prilika da ponovo zablista punim sjajem, ali ako se trener stanojević bude odlučio za iskustvo, alternativa Rikardu mogao bi da bude i Holender kao protiv RSC-a početkom aprila, kada je Rikardo poslednji put izostao iz ekipe.

Ali, ako on bude spreman da zaigra, nikakvih dilema više i neće biti oko Partizanove startne postave. Sve ostalo je već sada gotovo izvesno - Stevanović se ustalio na golu, baš kao i Miletić u tandemu sa Vujačićem na mestu štopera, a Jevtović bi sa Zdječarom trebalo da čini tandem na sredini terena.

To znači da bi Partizanovih 11 za finale moglo da izgleda ovako: Stevanović - Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Matković, Jojić, Menig - Rikardo (Milovanović, Holender).

Kvota na pobedu Partizana u AdmiralBet-u je 3.85, a za navijače crno-belih je još primamljiviji prelaz X-2, za koji je kvota fantastičnih 7.75.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke