Partizanovih 11 za Hamrun - Petrić gotovo preslikava tim sa debija

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 18.08.2022.
08:47
Izvor: Sportske.net

U odnosu na Mladost, samo Petković bi trebalo da izostane iz startne postave.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Fudbalere Partizana večeras očekuje prvi okršaj sa malteškim Hamrunom u borbi za plasman u Ligu konferencija.

Utešna evropska nagrada za Partizan bi u perspektivi bila Liga konferencije. Nadali su se grupnoj fazi Lige Evrope koja nije bila nedostižna, ali ipak, i u ovom trenutku, bio je to preveliki ispit za crno-bele.

Smena Ilije Stolice nakon poraza usledila je momentalno, a naslednik se kreirao u vidu Gordana Petrića koji je posle samo jednog odrađenog treninga morao da vodi tim u Novom Sadu protiv Mladosti GAT. Kristalno jasno se videlo da Partizan ne izgleda čvrsto, energično i sigurno, ali su uz sreću i gol Svetozara Markovića u nadoknadi izborili tri boda, tek po drugi put ove sezone.

Sada je Petrić imao nešto više vremena da se upozna sa ekipom i da bliže odredi na koga može da se osloni u ispitu koji predstoji. Naravno, s imenima nije želeo da izlazi u javnost, ali u izrazu zadovoljstva utakmice protiv Mladosti, verovatno je otkrio karte za susret sa Hamrunom.

"Dobar kuvar ne odaje svoje tajne. Kao što ja pratim njihovu konferenciju, tako i oni našu. Ne bih potencirao. Samo mogu da kažem da bih bio zadovoljan posle Mladosti kako god da se završilo. Ne možete da kritikujete igrače kad su igrači u nervozi. Onda ne idu pravim putem. Ne ulazim šta je bilo pre. Zadržaću samo za sebe, čak ni saradnicima ne pričam o tome. Poenta je da se opuste, pruže ono što mogu i da rade proste stvari. Možda će se već sutra to primetiti", rekao je Petrić.

To bi moglo da znači da će maltene istih 11 istrčati na teren stadiona u Humskoj. Na golu će biti Aleksandar Popović koji se vratio u revanšu protiv Larnake i dobro odradio posao na poslednje dve utakimce. Marko Živković je počeo u Novom Sadu, a tako bi trebalo da bude i ovog puta, dok će ostatak odbrane činiti Marković, Vujačić i kapiten Urošević. Na sredini terena nalaziće se Fejsa i Andrade, ispred njih delovaće Natho, a po krilima će biti Kvinsi Menig i sjajni Fuseni Dijabate. U špicu nema dileme - Rikardo Gomeš.

PARTIZAN: Popović - Živković, Marković, Vujačić, Urošević - Fejsa, Andrade - Menig, Dijabate, Natho - Rikardo.

Utakmica je na programu večeras od 21 sat, a kvota na Partizan je izuzetno mala u AdmiralBet - 1.20. Stoga, pokušajte na golove!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke