Partizanovo čudo od deteta, upoznajte Marka Milovanovića!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.01.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Velika karijera u najavi.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Talentovani napadač Partizana Marko Milovanović najsvetlija je tačka crno-belih u finišu jesenje polusezone, a u razgovoru za B92.net istakao je šta ga sve zanima osim fudbala i gde bi voleo da nastavi karijeru po odlasku iz Humske.

"Ima razlike između omladinskog i seniorskog fudbala, pogotova za mene koji sam se kasnije razvio. Ja još uvek rastem, po centimetar-dva na svakih šest meseci, što znači da još nisam završio rast, a kamoli razvoj mišića. Drago mi je da već sada mogu da igram za seniore, a kada završim potpuno razvoj znači da ću biti još bolji", počeo je intervju Milovanović.

Partizanov vunderkind otkrio je da je u detinjstvu trenirao borilačke sportove, čije veštine u najpozitivnijem smislu koristi i na fudbalskom terenu.

"Iskreno, osećam da mi snaga i sve što sam naučio u borbama znači na fudbalskom terenu. Trenirao sam boks i MMA i dosta mi to znači za samopouzdanje, ali i snagu. Zbog svega toga sam i dobio nadimak 'Bokser'. Takođe, bavio sam se i atletikom kao mali, ali sam morao da prestanem jer sam naglo porastao. To mi je bio prvi sport", istakao je talentovani napadač rođen 2003. godine.

Uprkos tome što mu je cilj da u fudbalu uspe, ne želi školu da zanemari.

"Da, bio sam super đak i super mi je išlo, gurao sam paralelno školu i fudbal, ali kada je sve podignuto na viši nivo morao sam da se odlučim i evo vidite šta sam odabrao. Na medicinu vanredno i želja mi je da je završim, bez obzira na sve ovo sada. I da, na smeru sam medicinski tehničar, za one koji bi bolje da me upoznaju", istakao je Milovanović dodajući da povremeno ide i na jogu, ali sve u cilju da bude fudbalski što uspešniji.

Rođen je u Smederevu, gradu koji je iznedrio jednog Aleksandra Mitrovića. Kako je istakao, prve fudbalske korake načinio je kod trenera kod kojeg je stasao i golgeter Fulama.

"Ponikli smo kod istog trenera Vojkana Rakića, on me je preporučio i doveo u Partizan. Mitrović je ostvario veliki uspeh u nacionalnom, ali i klupskom fudbalu, pa ću iskreno biti zadovoljan i da ostvarim makar deo onoga što je on napravio", rekao je Milovanović uz napomenu da se ne opterećuje pričama da će dostići karijeru svog poznatnijeg zemljaka.

Uprkos golovima protiv Dubočice i Novog Pazara, omladinskom večitom derbiju protiv Crvene zvezde, Milovanović će posebno pamtiti pogodak protiv Anortozisa u Ligi konferencija, koji je pogurao crno-bele ka evropskom proleću.

Pohvale nisu izostale, ali pedantni trener Aleksandar Stanojević nije želeo da ga mnogo omekša.

"Bilo je pohvala naravno, ali najviše sugestija šta i kako dalje. Stanojević jeste strog trener, ali onoliko koliko treba da bude, nismo imali neprijatnih situacija", rekao je Milovanović dodajući da najviše saveta prima od kolege u napadu Rikarda Gomeša.

Od omiljenih liga ističe Nemačku gde posebno prati igre Roberta Levandovskog i Erlinga Halanda, a kada podvuče crtu vidi da je u prethodnoj godini ostvario ogroman napredak.

"Ja mislim da Partizan nikada u istoriji nije imao više bodova na polusezoni. Za mene lično veoma sam zadovoljan. Bitno mi je samo koliko sam napredovao. Kada pogledam sebe na početku sezone i sada vidim da je bilo dosta napretka i to mi je mnogo bitno", zaključio je 19-godišnji napadač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke