Partizanovo dete u problemu, Luis Suarez mu uzeo i broj...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.01.2023.
15:13
Izvor: Sportske.net

Da li je rešenje u nekom transferu ove zime?

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Talentovani 19-godišnji napadač Marko Milovanović je još letos započeo svoju internacionalnu karijeru, kada je iz Partizana prešao u špansku Almeriju u transferu vrednom 3.5 miliona evra.

Međutim, snažni fudbaler je tokom jeseni upisao samo dva nastupa, i to 14 minuta protiv Valjadolida i minut protiv Osasune. Prvo je bio u senci Umara Sadika dok Nigerijac nije otišao u Sosijedad, ali tokom zimske pauze se pojavio novi problem za mladog srpskog fudbalera.

Almerija je angažovala Kolumbijca Luisa Suareza iz Marseja na pozajmicu do kraja sezone, a Suarez je izabrao da na dresu nosi broj 16 koji je od početka sezone nosio upravo Milovanović.

To je praktično značilo da će do kraja sezone Milovanović biti van prvog tima Almerije i da je do daljnjeg prekomandovan u njihov ''B'' tim. Razlog za takav razvoj događaja je i to i što je Almerija morala da se odrekne jednog od stranaca van Evropske unije posle dolaska Suareza, pa je izbor pao na Milovanovića.

To sada nameće i pitanje da li bi možda do kraja zimskog prelaznog roka mogao da ode negde na pozajmicu, da li bi Partizan mogao da se umeša u celu priču po tom pitanju, mada crno-beli već imaju veliku konkurenciju u napadačkim redovima, u vidu Rikarda Gomeša, Andrije Pavlovića ili Sameda Baždara, pa je pitanje koju bi minutažu Milovanović imao čak i ako bi se vratio na pozajmicu.

Zato će najverovatnije Milovanović tražiti rešenje na drugoj strani, ali to ne bi trebalo da znači i definitivan rastanak sa Almerijom koja je letos u njegov dolazak uložila 3.5 miliona evra i potpisala dugoročan ugovor, čak do juna 2028. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke