Partizanovo mučenje na startu sezone - Gol u nadoknadi sa igračem više i pobeda ''na mišiće''!

Autor: Darko Mitrović
petak 19.07.2024.
22:57
Izvor: Sportske.net

Crno-beli jedva do pobede.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novu superligašku sezonu Partizan je započeo pobedom u Humskoj, gde je u meču prvog kola bio formalni gost protiv kruševačkog Napretka.

Crno-beli su slavili sa 1:0, i to sa igračem više, a čovek odluke bio je Mateuš Saldanja koji je u nadoknadi vremena rešio meč.

Početak utakmice obećavao je mnogo bolju i sadržajniju predstavu, jer smo već u prvih pet minuta videli tri dobre prilike.

Počelo je odličnim udarcem Šćekića koji je pogodio prečku, uzvratio je Bubanj čiji je udarac glavom zaustavio golman crno-belih Aleksandar Jovanović.

Novu priliku za Partizan imao je Kalulu u petom minutu, ali je njegov šut zaustavio golman Napretka Savić.

Crno-beli su imali inicijativu, ali nije bilo prave ideje u njihovoj igri, pa je usledio mirniji period igre. Šćekić je još jednu priliku imao u 41. minutu kada ga je Saldanja uposlio, ali nije to bilo idealno dodavanje, pa Šćekić nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo na oko pet metara od gola i Savić je još jednom dobro intervenisao.

Prvu, i to odličnu priliku za Napredak je kreirao Nebojša Bastajić koji je sa leve strane ušao u kazneni prostor i sa oko 14-15 metara gađao gornji levi ugao, ali je golman Jovanović izvanredno intervenisao.

Samo sedam minuta kasnije nova šansa za Bastajića kome je ostavljeno previše prostora na oko 12 metara od gola, ali je iskusni fudbaler ovoga puta šutirao zamalo pored gola.

Izmene koje je vršio trener Partizana Aleksandar Stanojević nisu donosile željeni efekat, imao je Antić priliku iz slobodnog udarca sa oko 18 metara, ali je šutirao preko gola.

Nova nada za Partizan da bi ipak mogao do celog plena pojavila se u 69. minutu kada je Tošeski dobio direktan crveni karton. On je preoštro startivao na mladog Đurđevića koji je srećom ostao nepovređen.

Međutim, ni sa igračem više Partizan nije delovao mnogo opasnije. Zahid je imao jedan obećavajući udarac sa desetak metara preko gola, u nadoknadi vremena i Saldanja čiju loptu nije imao ko da u petercu sprovede u mrežu...

I kada se činilo da će Napredak osvojiti bod, usledila je nova prilika za crno-bele i gol za pobedu! 

Igrao se treći minut nadoknade vremena kada je mladi Stjepanović izvanredno pronašao Natha u kaznenom prostoru, Izraelac je zatim prosledio loptu na ivicu peterca za Ssaldanju koji pogađa mrežu za konačnih 1:0 u korist Partizana!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke