Partizanovo saopštenje: "Zvezdi odgovaraju samo 'poslušne' sudije, nikako najbolje"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 25.02.2024.
18:25
Izvor: Sportske.net

Saopštenje crno-belih...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ratovanje saopštenjima u Super ligi Srbije se nastavlja. 

Bilo je za očekivati da će ekipe poput Crvene zvezde ili Radnika iz Surdulice uputiti saopštenje za javnost nakon utakmice u Surdulici između Radnika i Partizana, a razlog je njihova sumnja u rad VAR sudije Srđana Jovanovića, našeg najpriznatijeg sudije u ovom trenutku. 

Nakon što je glavni sudija meča dosudio penal za Radnik, VAR soba u kojoj je sedeo Jovanović je preinačila odluku.

Zbog saopštenja Crvene zvezde i Radnika, oglasio se sada i Partizan, a njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti. 

"Fudbalski klub „Partizan“ je prinuđen da se oglasi nakon utakmica koje su juče odigrane u okviru domaćeg fudbalskog prvenstva. Iako to nerado činimo, dužni smo da se oglasimo i zaštitimo Klub, stručni štab, igrače, ali i ostale časne fudbalske radnike i klubove u Srbiji.

Juče smo mogli da posvedočimo dobro poznatom maniru ponašanja jednog fudbalskog kluba, koji je nevešto pokušao da podmetanjem i besmislenim insinuacijama, uz povike „Drž'te lopova“, dovede u zabludu fudbalsku javnost.

Na utakmici Radnik – Partizan, protiv Partizana su dosuđena dva kaznena udarca, od kojih je prvi opravdano poništen nakon što je glavni sudija na terenu Miloš Milanović, proverom VAR snimka utvrdio da nema elemenata za kazneni udarac.

Istog dana, na utakmici u Beogradu, u korist Crvene zvezde svirana su dva kaznena udarca, od kojih će prvi zasigurno ući u anale fudbalske igre u Srbiji, kao jedan od najkomičnijih jedanaesteraca ikada dosuđenih. Sudar glavama dva igrača koja su bila u skoku i nakon što je igrač domaćeg tima prethodno rukom udario u lice igrača gostujuće ekipe, okarakterisan je kao jedanaesterac...

Ipak, to nije smetalo drugoplasiranom klubu na tabeli, da se brže bolje oglasi bestidnim saopštenjem, sa namerom da pažnju javnosti skrene sa navedene utakmice. Drznuli su se čak da u toj svojoj samoobmani napadnu i najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića, čoveka od integriteta i znanja. Kako drugačije objasniti činjenicu da sudija Jovanović uživa ogromno poverenje FIFA i UEFA, te konstantno sudi utakmice u Ligi šampiona, a po oceni Crvene Zvezde istog sudiju treba proterati iz srpskog fudbala.

Prisetimo se i da su u prošlosti iz Crvene zvezde tražili i udaljenje iz srpskog fudbala i sudije Milorada Mažića, koji je takođe sudio utakmice najvišeg nivoa u Ligi šampiona. Očigledno je da Crvena zvezda smatra da sudije čije je znanje, stručnost i poštenje prepoznato na svetskom i evropskom nivou od strane FIFA i UEFA, ne mogu da sude u domaćem prvenstvu, već utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni.

Iako je odigrano tek treće kolo nastavka prvenstva, jasno je namera Crvene Zvezde da se ništa ne prepusti slučaju i da se vršenjem pritiska na sudije i sudijsku organizaciju, utiče na rezultate utakmica i time kroji poredak na tabeli.

FK „Partizan“ će uvek stati u zaštitu svojih igrača i ostalih časnih ljudi koji rade u srpskom fudbalu“, stoji u saopštenju crno-belih. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke