Partizanu lakše u grupi nego u kvalifikacijama? Milioni evra daju odgovor!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 05.09.2021.
19:33
Izvor: Sportske.net

Prilika koja ne bi trebalo da se propusti.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ove sezone prvi put se održava novoformirano evropsko takmičenje Liga konferencija gde ćemo tokom jeseni u grupnoj fazi gledati beogradski Partizan.

Crno-beli su prethodno prošli veoma teške kvalifikacije, iako su u sva tri kola bili među povlašćenim ekipama u žrebu. Partizan u kvalifikacijama nije imao sreće da izvuče lakše rivale, ali je i pored toga uspeo da ostvari cilj i plasira se u grupnu fazu.

Za razliku od kvalifikacija, Partizan je po opštoj oceni mnogo bolje prošao u žrebu za grupnu fazu, pa će se tim Aleksandra Stanojevića takmičiti u grupi sa belgijskim Gentom, estonskom Florom i kiparskim Anortozisom.

Imajući to u vidu, postavlja se pitanje da li su pomenuti rivali lakši ili teži u odnosu na Dunajsku Stredu, Soči i Santa Klaru, koje je Partizan savladao u kvalifikacijama.

Ako kao parametar uzmemo procenjene tržišne vrednosti ovih ekipa na ''Transfermarktu'', onda samo Gent značajno odskače od svih ostalih.

Belgijski tim je procenjen na 51.25 miliona, Anortozis na 12.73 miliona, a najjeftiniji tim ima Flora koja se procenjuje na 4.55 miliona evra.

Kako to izgleda kada uporedimo sa Partizanovim rivalima iz kvalifikacija?

Dunajska Streda - 12.6 miliona evra
Soči - 31 milion
Santa Klara - 20.45 miliona.

Dakle, Gent bi trebalo da je jači od Sočija, Anortozis da je u rangu Dunajske Strede, a Flora znatno slabija od Santa Klare. Ako je to zaista tako, onda Partizan ima realne šanse bar za drugo mesto u ovoj grupi, što bi ga odvelo u još jednu rundu takmičenja.

Podsetimo, Partizan je na istom sajtu procenjen na 32.5 miliona evra, a sada je u odnosu na mečeve u kvalifikacijama jači i za Kvinsija Meniga i Nemanju Miletića, što bi takođe trebalo da dođe do izražaja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke