Pauza u pravo vreme - Gobeljić otkriva šta je zapostavljeno zbog paklenog ritma

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.03.2018.
18:17
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde koji nemaju obaveze u nacionalnim selekcijama koriste pauzu u prvenstvu za odmor i nešto drugačije treninge.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Najveći srpski klubovi igrali su od početka prolećnog dela sezone u paklenom ritmu tako da je tekuća reprezentativna pauza došla u dobrom trenutku.

Jedan deo prvotimaca imaće obaveze u reprezentativnim selekcijama tokom tekuće pauze, dok će ostatak ekipe trenirati u Beogradu i pripremati se za nastavak takmičenja u Super ligi.

"Pauza je došla u pravom trenutku, posle nekoliko vezanih mečeva sa ekipama iz gornjeg dela tabele. Odlična prilika da odmorimo i da nastavimo sa još boljim radom. Još dve utakmice ostalo je do plej-ofa, daćemo sve od sebe da sačuvamo istu bodovnu razliku", kazao je Marko Gobeljič.

Veliki broj mečeva od početka prolećnog dela sezone i zgusnut raspored nisu dozviljavali stručnom štabu da na treninzima posveti taktici i detaljima u igri.

"Za vreme pauze imamo vremena za malo dodatnog rada na taktici jer tokom prvenstva kada se igraju utakmice na svaka tri dana ne stižemo posebno da obratimo pažnju na neke detalje", objasnio je Gobeljić.

Odmah nakon reprezentativne pauze crveno-bele čeka još jedno gostovanje, jednako teško kao prethodna dva u Šapcu.

"Gostovanje u Lučanima je uvek nezgodno, sigurno će ekipa Mladosti pružiti jak otpor. Svi timovi su protiv nas maksimalno motivisani, svi igraju sa 120 posto svojih mogućnosti, ali mi smo Crvena zvezda i znamo da se nosimo sa tim. I u svlačionici često pričam da niko ne voli svoj klub koliko mi volimo Crvenu zvezdu. Imamo jasan cilj ispred sebe i fokusirani smo samo na pobedu", dodao je Zvezdin univerzalac.

Ostaje i nada da će nakon reprezentativne pauze povrede zaobići igrače Crvene zvezde i da će oni koji trenutno imaju problema sa njima biti spremni za završnicu šampionata.

"Očekujem da će se oporaviti Stojković, Savić, Krstičić, igrači koji su vrlo bitni za našu igru i da će trener moći da računa na njih. Nas ima dosta u svlačionici i svako svojim kvalitetom podjednako konkuriše za tim. Ipak, nadam se da će nas do kraja sezone povrede zaobići", zaključio je Gobeljić.

Nakon 28 odigranih utakmica u domaćem šampionatu Crvena zvezda vodi na tabeli i ima 12 bodova više u odnosu na Partizan. Po završetku ligaškog dela takmičenja sledi deljenje bodova i sedam kola u plej-ofu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Wednesday, 21.03.2018
20:33

Ako sada ne budete i prvaci bila bi velika sramota.Mislim da u tom slucaju moramo svi dici ruke od vas svih.UPRAVU mramo menjati. narocito Terzica.On je jako sumnjiv tip ismutljiv.