Pavkov "pokorio" "TSC arenu" za Zvezdin nešto mirniji zimski san

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.12.2021.
17:59
Izvor: Sportske.net

Triler meč u Bačkoj Topoli pripao Zvezdi nakon preokreta.

Startsport/Crvena zvezda
Startsport/Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC u Bačkoj Topoli sa 2:3 (2:2) u meču 21. kola Super lige Srbije.

Pred odlazak na zimsku pauzu, igrači Žarka Lazetića i Dejana Stankovića kreirali su jednu od najboljih fudbalskih predstava u ovoj polusezoni. Tri boda, ipak, otišla su put prestonice i to nakon preokreta. Mučila se Zvezda na najmodernijem zdanju u Srbiji i zahvaljujući mirnom Pavkovu koji vrlo dobro poznaje specifikacije vojvođanskih terena i klime.

Prvi ozbiljniji napad kreirala je domaća ekipa kada je po desnom krilu pobegao Jug Stanojev, ali njegov centaršut nije prouzrokovao ozbiljnije probleme odbrani Crvene zvezde s obzirom da pred golom Popovića nije bilo nikoga. Motivisano je u ovaj duel ušao Stanojev koji je igrao u mlađim kategorijama upravo crveno-belih.

Ubrzo je i Zvezda pripretila preko Erakovića, čiji pokušaj glavom je lako zaustavio Filipović. Iako je delovalo da će lako izaći na kraj sa deljenjem lopte, Zoran Popović je pogrešio proigravši Mihajla Banjca koji je izašao sam na Zvezdinog rezervnog čuvara i majstorski ga rutinirao za slavlje domaćina.


Zanimljivo, pre nego što je potpisao za TSC, Banjca su silno želeli na „Marakani“, ali je on odabrao Topolu zbog minutaže i slobode. Od tog momenta, inicijativu je potpuno preuzela ekipa Dejana Stankovića. Pavkov je pogodio prečku posle 14 minuta igre nakon što ga je proigrao Katai centaršutem sa levog boka. Mirisalo je na gol i on se dogodio nekoliko desetina sekundi kasnije kada je lopta ponovo došla sa krila, a Ivanić bio najsnalažljiviji pred Filipovićem i „ćušnuo“ loptu ispod njega.


Nestvarnih prvih 20 minuta. Domaći su momentalno odgovorili, lako su došli do situacije za novi gol, Banjac je bio fenomenalan, pronašao je Stanojlovića, a bonus u redovima TSC-a je bio snalažljiv i Popović je ponovo kapitulirao. Gledao se snimak nekoliko trenutaka, da bi Stefanović presudio u korist „tamno-plavih“ – 2:1!


Domaćin nije želeo tu da se zaustavi, ograničili su Zvezdu na njihovu polovinu, ali nešto agresivnijie pristup im se nije isplatio budući da je posle pola sata igre Milan Pavkov ponovo doneo izjednačenje. Lepo je pogodio iz okreta i obradovao svoje navijače koji su bili upravo iza tog gola. Stanković nije bio zadovoljan igrom Njegoša Petrovića i sredinom prvog dela ga je zamenio u vidu Slavoljuba Srnića. To je bio konačan rezultat prvog perioda igre.


Posle 10 minuta borbe na sredini terena, Vukanović je izbačen na desni bok, uputio je centaršut ka Ivaniću koji je šutirao, a na kratki odbitak Filipovića natrčao je Milan Pavkov i još jednom rutinski zatresao mrežu za preokret srpskog šampiona. 



Nakon toga je usleio mirniji period igre. Zvezda je neutralisala Stanojeva kojeg su saigrači isključili iz igre u drugom delu meča i domaćin nije imao konkrernih situacija da dođe do poravnanja. Kada je Zvezda u pitanju – Pavkov je lako mogao do het-trika, odlično je u istom napadu gađao i Eraković, ali je FiliIpović bio maestralan.

Imao je TSC nekoliko minuta inicijativu, a lako je moglo da se dogodi da sve bude gotovo pet minuta pred kraj kada je Rišairo Živković zaobišao Filipovića, imao potpuno praznu mreži sa nekoliko metara pogodio stativu. Srećom po njega, pa zbog ofsajda nije stavljen na stub srama.

Crvena zvezda se namučila, ali ipak pobedila uz nadu da u drugom delu prvenstva mogu prestići Partizan idu na pauzu, dok TSC sa mnogo optimizma, posle promene trenera, može dočekati proleće i pokušati da dođe do Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlada Mutavi
Thursday, 16.12.2021
18:22

Džabe je uveden VAR kad se ne koristi. Na 5 metara o sudije Stankovića, Katai rvačkim zahvatom koji je potrajao nekoliko sekundi uspeva da ukloni od lopte igrača TSC-a, zatim da uzme loptu posle čega je Zvezda postigla gol i vratila se u život. Zaista ne razumem kako da glavni sudija nije video faul Kataia, a još manje mogu da shvatim u šta je tim trenucima gledao sudija u VAR sobi?! Naravoučenije je: Akohoću nešto da vidim, videću, no ukoliko neću, onda je džaba sva tehnika ovog sveta, jer ne odlučuje ona, već odlučujem samo ja. SRAMOTA !