Pavkov tera Stankovića na razmišljanje pred derbi?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 21.02.2022.
12:25
Izvor: Sportske.net

Zvezda ide na sve ili ništa.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su juče trijumf u Novom Sadu protiv ekipe Proletera (1:2), a gol odluke delo je Milana Pavkova u 86. minutu.

Iako je bio svestan činjenice da će dolaskom Ohija Omoijuanfa izgubiti status koji je imao u prvom delu sezone, Milan Pavkov se ne da pokolebati. Napadač iz Begeča koristi svaku priliku koja mu se ukaže ne bi li pokazao Dejanu Stankoviću da u napadu poseduje dva izuzetna golgetera u ovom trenutku.

Za vikend koji je predstoji "večiti derbi" koji bi u svakom pogledu mogao da ima uticaj na šampiona zemlje. Partizan u ovom trenutku ima pet poena prednosti, sa pobedom u nedelju na stadionu "Rajko Mitić" praktično bi jednom rukom dodirnuli famozni trofej, dok bi u suprotnom crveno-beli mogli da dođu nadomak svog najvećeg rivala. Remi bi bio po ukusu izabranika Aleksandra Stanojevića, jer bi u tom slučaju apsolutno sve bilo u njihoim rukama.

Stoga, Crvena zvezda mora da napadne svim silama, a forma Milana Pavkova može da natera Dejana Stankovića da upravo on bude podrška Ohiju u napadu za predstojeći derbi. Strateg ekipe sa "Marakane" je u dosadašnjem toku svoje karijere na najvećem srpskom stadionu uglavnom igrao sa jednim najisturenijim fudbalerom, ali budući na ulog koji meč donosi, te sposobnosti dvojice igrača, ne bi bilo iznenađenje ukoliko Stanković odluči da zaigra sa Ohijem i Pavkovom u samom špicu.

Na samom startu prolećnog dela šampionata, Stanković je isprobao tu opciju, nije izgledalo loše, ali je uzorak bio nedovoljan budući da se Pavkov nakon 20 minuta i postignutog gola povredio, te napustio teren. 

Zvezdina "devetka" vrlo dobro poznaje protivnika kojem je u prošlosti davao golove u više navrata, što kao napadač Zvezde, što u dresu niškog Radničkog, te bi odbranu Partizana u tom slučaju naterali da obraćaju pažnju na dva igrača od kojih zazire konstantna opasnost. Tako bi Mirko Ivanić i Aleksandar Katai imali prostor za manevar "iz senke".

U tom slučaju, Crvena zvezda bi mogla da izađe u sledećem sastavu: 

Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Katai, Ivanić - Ohi, Pavkov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Monday, 21.02.2022
18:48

Može ovako, na bokovima promaja, pa to je nešto što najviše odgovara Partizanu