Pavkov zagorčao život Kragujevčanima, remi u Milanovcu!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.10.2024.
15:53
Izvor: Sportske.net

Dugo je domaćin vodio, a onda je ušao Milan Pavkov...

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Veoma zanimljiv meč odigran je u Gornjem Milanovcu danas, u okviru 11. kola Superlige Srbije.

Kragujevački Radnički 1923 je dugo vodio protiv Čukaričkog, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom, do kog su gosti stigli u finišu meča - 1:1.

Posle ovakvog epiloga, Čukarički je ostao na četvrtom mestu sa 18 osvojenih bodova, a Radnički sada ima 14 na deobi od šestog do osmog mesta.

Meč je odigran bez prisustva gledalaca zbog kazne koju Kragujevčani odrađuju zbog incidenata na utakmici protiv Crvene zvezde. Radnički je bolje započeo utakmicu i već u sedmom minutu je krunisao svoju inicijativu. Posle kornera za Radnički, lopta je stigla do Ben Hasina koji je sa leve strane centrirao na drugu stativu, odakle je Janković uputio šut koji je izblokiran, ali lopta se odbija do Stankovskog koji sa nekih devet metara desnom nogom šalje loptu u desni ugao gola golmana Kaličanina - 1:0!

Bio je to prvi gol makedonskog veziste koji je nedavno pojačao ekipu Radničkog.

Gosti su pripretili deset minuta kasnije kada je Docić pokušao sa distance, ali je golman Lijeskić izbio loptu u korner.

Četiri minuta kasnije nova prilika za goste, Ivanović je gađao pod prečku, ali je Lijeskić još jednom uspeo da reaguje i ponovo izbije loptu u korner.

''Brđani'' su pripretili i na isteku prvih pola sata kada je posle centaršuta sa desne strane Tufegdžić zahvatio loptu glavom, ali ju je poslao pored desne stative Lijeskićevog gola. 

Domaći uzvraćaju dva minuta kasnije kada je Janković na desnoj strani majstorski prevaro Diopa, zatim odlično centrirao za Bevisa koji sa samo četiri metra udaljenosti zahvata loptu glavom, ali umesto mreže pogađa prečku!

Mogli su Kragujevčani do drugog gola i u 44. minutu. Posle centaršuta iz slobodnog udarca je lopta u kaznenom prostoru došla do Golijanina, koji je lepo primio loptu, a onda kada se očekivalo da će da proradi njegova ''levica'', on je promašio loptu koja dolazi do Stankovskog, ali on šutira preko gola, pa je ostalo 1:0 na poluvremenu.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Novu priliku za Radnički propustio je i Bevis posle lepog prodora u 54. minutu, ušao je u kazneni prostor, ali kao da je na kraju imao dilemu da li da šutira ili asistira, pa nije uradio ni jedno, ni drugo kako treba.

Gostima je u 77. minutu opravdano poništen gol Tedića, jer je prethodno Cionis napravio prekršaj u petercu domaćih nad golmanom Lijeskićem.

U finišu meča Kragujevčani su se pre svega opredelili da zadrže minimalno vođstvo, ''brđani'' su imali inicijativu, a priliku je od 84. minuta dobio nekadašnji Zvezdin napadač Milan Pavkov i odmah je posle te izmene Čukarički izjednačio!

U prvom kontaktu sa loptom Pavkov je imao priliku kada je posle izletanja golmana Lijeskića u prazno šutirao iskosa sa desne strane, ali je Simović sa gol-linije izbio loptu. Međutim, u nastavku akcije Vukašin Jovanović centrira sa desne strane na drugu stativu, u peterac Radničkog, odakle je Tedić poslao loptu u mrežu - 1:1.

Do kraja je bilo pokušaja na obe strane, ali bez većih prilika za jedne, ili druge.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke