Pavlović je protiv Zvezde već pogađao u belo-crnom, može li i u crno-belom?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 02.08.2022.
16:20
Izvor: Sportske.net

Partizan je usred velikih problema na početku sezone dobio novog napadača u liku Andrije Pavlovića (28).

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Srbije sa zavidnim internacionalnim iskustvom biće konkurencija Rikardu Gomešu i Samedu Baždaru nakon odlaska Marka Milovanovića u Almeriju.

Pretpostavlja se da će Pavlović upravo od Milovanovića preuzeti ulogu drugog napadača u ekipi, na terenu u slučajevima kada/ako stručni štab "crno-belih" odluči da zaigra sa dvojicom najisturenijih u špicu napada, dok će u varijantama sa jednim napadačem (češće) biti ispomoć Gomešu.

Momak ponikao u Radu je potpunu fudbalsku afirmaciju stekao u Čukaričkom gde je za tri sezone postigao 21 gol, od kojih 20 u sezoni 2015-16, između ostalog tresao je i mrežu Crvene zvezde.

Privukao je Pavlović tada pažnju ne samo "večitih", već i inostranih klubova, pa je tako Kopenhagen za njega platio 2.000.000 evra, dok je u tom periodu postao i reprezentativac Srbije pod vođstvom Slavoljuba Muslina.

Nova akvizicija Partizana igrala je sasvim dobro dve sezone u glavnom gradu Danske, pogađajući i na domaćim i evropskim utakmicama (ukupno 22 gola na 83 utakmice), ali je dolaskom novog trenera prešao u bečki Rapid.

U Austriji je postigao osam golova na 29 nastupa, ali to nije bilo dovoljno da ostane u Beču, pa je sezonu 2019-20 proveo na Kipru u dresu APOEL-a u kojem je postigao 10 golova na 36 utakmica.

Poslednje dve sezone nastupao je za Brondbi, ali uz dosta skromniji učinak što je i sam priznao prilikom prijateljskog rastanka sa danskim klubom.

Tek sedam golova na 47 nastupa za Brondbi je učinak koji možda ne bi morao da brine navijače Partizana, ali sada je na stručnom štabu da ga uklopi u aktuelni igrački kadar i izvuče najbolje iz njega.

Kažemo, stručnom štabu, jer sudbina Ilije Stolice u ovom trenutku veoma je neizvesna...

Partizan već u četvrtak očekuje prvi evropski izazov, rival je AEK iz Larnake, a ukoliko verujete u pobedu Partizana na Kipru, AdmiralBet vam nudi sjajnu kvotu 2.60.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke