Pavlović: "Mnogo sam daleko od Vidića, ali mi ide dobro, selektor je uvek verovao u mene"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 22.09.2022.
13:15
Izvor: Sportske.net

Nije vreme za priče o Mundijalu.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 dočekuje Švedsku u petom kolu grupe 4, Lige "B", Lige nacija. 

Okupljanje "orlova" .pred ovaj i meč protiv Norveške tri dana kasnije. bilo je povod za intervju Fudbalskog saveza Srbije sa štoperom Red Bul Salcburga Strahinjom Pavlovićem, koji je govorio o aktuelnim temama.

"Jedva smo čekali da se ponovo okupimo i da igramo za reprezentaciju. Imamo dve utakmice koje su jako bitne. Biće jako dobra provera pred Svetsko prventvo", započeo je mladi defanzivac.

Srbija će na utakmici protiv Švedske biti uskraćena za pomoć starijih navijača, jer će zbog kazne UEFA samo deca mlađa od 14 godina moći na stadion "Rajko Mitić".

"Velika šteta što odrasli neće moći da dođu na stadion, ali se nadam da će deca doći u velikom broju i dati nam podršku", nada se Pavlović.

Svi u taboru "orlova" veruju u dobar rezultat protiv Švedske i Norveške u finišu Lige nacija. Dve pobede donele bi nam plasman u najviši rang takmičenja.

"Možemo da se plasiramo u najviši rang. Ići ćemo na obe pobede. Nadam se da ćemo u tome uspeti i da ćemo završiti prvi u Ligi nacija. To će nam koristiti i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", smatra štoper.

Nedavno je Pavlović odigrao sjajno za svoj Salcburg u meču Lige šampiona protiv Čelsija. Tada su "bikovi" odigrali nerešeno 1:1 na "Stamford bridžu", a jak utisak ostavio je upravo srpski fudbaler, i tako zaslužio poređenje sa zemljakom Nemanjom Vidićem.

"Imponuje mi poređenje sa Nemanjom Vidićem, ali mislim da je to malo preterano. Moram još mnogo da radim da bih stigao na taj nivo, ali je dobro počelo. Odigrao sam dve utakmice u Ligi šampiona i bilo je zaista dobro", zadovoljan je Pavlović.

U Salcburgu Pavlović igra zajedno sa Švajcarcem Noom Okaforom, koji će se na Mundijalu suprotstaviti Srbiji.

"Peckam se sa Okaforom, sa njim smo i komšije. Radi se o kvalitetnom igraču, kod nas igra špica, a u Švajcarskoj će biti na krilu. Brz je, ima dobar dribling, ali mislim da će Bleki Milenković izaći sa njim na kraj", uveren je Srbin.

Pavlovića je krenulo i na klupskom planu, ali ga je selektor Dragan Stojković Piksi pozivao u državni tim i kada nije bilo tako.

"To mi znači mnogo. Bio sam najmlađi do skoro, dok nije došao Stefan Mitrović. Naravno da mi puno znači, pogotovo ranije kada nisam imao previše utakmica u klubu. Ovde sam igrao, to mi je govorilo da selektor veruje u mene", zahvalan je Pavlović.

Za kraj razgovora neizbežno pitanje o Svetkom prvenstvu koje počinje za manje od dva meseca.

"Svi igrači imaju dosta obaveza u klubu, sada i Liga nacija, igra se svaka tri - četiri dana. Ne razmišljaš o nekom daljem periodu, ideš meč po meč. Kada dođe vreme za Katar bićemo potpuno fokusirani na to. Sada je vreme za Ligu nacija", ne želi o ovoj temi mladi as.

OVDE pročitajte i intervju sa Dušanom Vlahovićem.

AdmiralBet nudi sjajnu kvotu 1.94 na pobedu Srbije protiv Švedske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke