Pazarci bez evro-licence, može li Partizan da odahne?

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.04.2023.
19:35
Izvor: Sportske.net, Sportklub

Novi Pazar je, prema trenutnom stanju na tabeli, pretnja crno-belima za izlazak na evropsku scenu.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Superligaška sezona ulazi u finiš, ostalo je da se odigra još šest kola do kraja. Šampion je već poznat, to je Crvena zvezda po šesti put zaredom, pa je najveća pažnja sada usmerena ka borbi za preostala četiri mesta na evropskoj sceni.

Ta četiri mesta zauzeće pobednik kupa, ili finalista ukoliko Crvena zvezda osvoji kup, kao i još tri ekipe iz Superlige koje ostvare najbolji plasman. Po svemu sudeći, pet prvoplasiranih ekipa iz Superlige će se naći na evropskoj sceni, ali postoji mogućnost da, na primer, Novi Pazar, niški Radnički, Radnik ili Napredak izbore plasman u Evropu kroz završnicu Kupa, pa bi onda petoplasirani iz Superlige ''izvisio''.

U ovom trenutku, Novi Pazar je pretnja Partizanu i Vojvodini kao šestoplasirani na tabeli sa, doduše, sedam bodova manje, ali i kao učesnik četvrtfinala Kupa Srbije.

Međutim, ovog popodneva ''Sportklub'' je preneo informaciju iz FSS da Novi Pazar, za razliku od Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog, Vojvodine i TSC-a nije dobio evro-licencu!

To, doduše, nije konačna odluka, jer Novi Pazar sada ima pravo žalbe drugostepenoj komisiji u postupku licenciranja, pa ćemo na definitivan rasplet po ovom pitanju morati još da sačekamo.

Inače, isti izvor nezvanično otkriva da je Čukarički od svih klubova imao najuredniju dokumentaciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke