Pazarci dobili derbi, TSC slavio na Brdu!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.09.2024.
20:02
Izvor: Sportske.net

Odigrane još dve utakmice 10. kola Superlige Srbije.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Fudbaleri Novog Pazara savladali su večeras pred svojim navijačima ekipu kragujevačkog Radničkog u jednom od derbija 10. kola domaćeg šampionata.

Pazarci su slavili sa 2:0, što im je treći trijumf u sezoni. Baš kao što je trener Novog Pazara Tomislav Sivić i prognozirao u najavi ove utakmice, njegov tim je ponovo uspeo da postigne bar dva pogotka. Kragujevčani su peti put savladani u ovih deset kola, ali su zadržali mesto u gornjem delu tabele.

Gosti iz Kragujevca su prvi put ozbiljnije pripretili u 17. minutu meča, kada je Ben Hasin iznudio prekršaj nadomak kaznenog prostora, sa leve strane. Ristić je izveo taj slobodan udarac, gađao je bliži ugao, ali je golman Popović uspešno intervenisao.

Od tog trenutka se rasplamsala borba na terenu. Pazarci su pokušavali da izvrše što jači pritisak na polovini Kragujevčana, ali su gosti organizovano delovali u defanzivi i iz tranzicije pokušavali da ugroze gol rivala. Upravo je takva situacija viđena u 24. minutu kada su fudbaleri Radničkog izveli odličnu akciju, na kraju je Ortiz sa desne strane poslao povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora, odakle je Ben Hasin šutirao pod prečku, ali taj pogodak nije priznat zbog minimanog ofsajda u kom se našao Dilan Ortiz.

A onda, 29. minut i veliko slavlje domaćih navijača! Najbolja akcija Pazaraca od početka meča, Antvi je prihvatio loptu na desnoj strani, pa poslao povratnu za Đuranovića koji majstorski reaguje sa oko 13-14 metara, odakle šalje neodbranjih šut pod prečku, u bliži ugao Miloševićevog gola - 1:0!

Irfan Licina/FK Novi Pazar

Trener Radnuičkog Feđa Dudić je u poluvremenu izvršio trostruku izmenu, Radović, Simović i Evandro su zamenili Dadića, Mitrovića i Ortiza, a Pazarci su već u 48. minutu pripretili preko Đurića, koji je šutirao preko gola posle centaršuta Ljajića.

Gosti iz Kragujevca nisu uspevali ponovo da priprete, ekipa Novog Pazara je težište igre prenela na polovinu rivala, imala inicijativu i kako je meč odmicao stvarala sve snažniji pritisak.

U 66. minutu publika je aplauzima pozdravila ulazak u igru Dina Ziljkića, najnovijeg pojačanja Novog Pazara i povratnika u ovu ekipu, a nova opasnost po gol Kragujevčana viđena je trinaest minuta kasnije kada je Adem Ljajić šutirao sa oko 18 metara, ali je lopta prohujala zamalo iznad prečke.

Imali su domaći još par obećavajućih akcija kada je lopta ubacivana na ivicu peterca Kragujevčana, ali nedovoljno precizno, pa nije imao ko da te lopte prosledi u mrežu.

Na ulasku u finiš je pao ritam igre, što je odgovaralo Pazarcima, a ono što trenera Radničkog Feđu Dudića može dodatno da brine posle ovog meča jesu i povrede veziste Bogdana Mirčetića sredinom rugog poluvremena, pa standardnog štopera Besima Šerbečića koga je Evandro na rukama izneo sa terena na ulasku u nadoknadi vremena. Za njih nije bilo zamena do kraja meča.

Tek što je utakmica nastavljena, Simović je imao veliku priliku za izjednačenje, šutirao je glavom posle centaršuta sa leve strane, ali je Popović odlično intervenisao!

Minut kasnije sporna situacija u kaznenom prostoru Novog Pazara, tražili su gosti penal zbog igranja rukom Babigbojea koji je bio u padu, pa posle provere u VAR sobi presuđeno je da nema osnova za najstrožu kaznu.

A onda, brza kontra Pazaraca, Ljajić proigrava Bačkulju, konji iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao za konačnoh 2:0 u korist Novog Pazara.

Za to vreme na Banovom brdu, Čukarički je dočekao ekipu TSC-a, a slavili su gosti rezultatom 2:1. 

Tim iz Bačke Topole je poveo već u petom minutu golom Ćirkovića, na asistenciju Ifeta Đakovca, a narednih pola sata se čekalo na odgovor ''brđana'' koji su pogotkom mladog Mihajla Cvetkovića izjednačili na 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a novo vođstvo gostima je u 57. minutu doneo Đakovac koji je posle asistencije upisao i pogodak za 1:2.

Buran je bio finiš meča, i jedni i drugi su ostali sa igračem manje. Domaćima je isključen Sisoko, gostima Đorđević, ali se rezultat nije menjao do kraja.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke