Pazarci imaju novog trenera i novog kapitena - Ovo su njihove poruke

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.03.2023.
20:06
Izvor: Beta

Posle nemilih događaja zbog kojih je iz kluba otišao Filip Kljajić, ekipa se okreće narednom rivalu.

2020 Irfan Licina/Starsportphoto ©
2020 Irfan Licina/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Novog Pazara Davor Berber rekao je danas da bi voleo da ima manje kadrovskih problema, ali da veruje da će njegova ekipa u predstojećoj prvenstvenoj utakmici potvrditi visok rejting protiv Mladosti u Lučanima.

"Ne možemo da se oslonimo na povređene i bolesne. Ozbiljno računam samo na one koji su zdravi. Gledaću da od njih izvučem maksimum, a da ne kukam. Verujem u momke. Imaju kvalitet i nisu slučajno na šestom mestu. Nadam se pozitivnom rezultatu, iako respektujem rivala", rekao je Berber.

Uoči 28. kola Super lige Srbije, Novi Pazar je šesti na tabeli sa 44 boda, dok je Mladost na 14. poziciji i ima 21 bod.

"Uglavnom je Mladost sastavljena od starijih igrača. Nastojaće da iskoriste svaku situaciju. Pokušaćemo da ih sprečimo u tim namerama. Milorad Kosanović je iskusan trener, kojeg veoma poštujem i cenim. Probaće da nas 'prevare' na njegovo znanje. I njima i nama predstoji 90 minuta, pa ćemo da vidimo", naveo je Berber.

Novi Pazar, koji je prošle sedmice ostao bez kapitena i golmana Filipa Kljajića, u Lučanima će biti bez Samira Radovca, Nenada Gavrića i Bojice Nikčevića.

Neizvesni su nastupi Petra Đuričkovića i Slobodana Stanojlovića, dok je Mitar Ergelaš imao obaveza u mladoj reprezentaciji Srbije.

"Moramo da sprečimo prekid i igru domaćina u tranziciji. Svaki pad koncentracije može da bude koban po nas. Mladost je ozbiljna ekipa. Nisu dobili nijednu od prethodnih osam utakmica u prvenstvu, pa se nadaju da će od nas da krenu. Potrudićemo se da im to ne dozvolimo", kazao je Berber.

"Obratićemo pažnju na Marka Mirića i Vladimira Radivojevića, ako bude igrao i na Nemanju Tomića. Ima tu još opasnih, poput bonusa Nikole Jojića. Skautirali smo ih. Objasnio sam mojim momcima pozitivne i negativne strane kod Lučanaca", dodao je on.

Novi kapiten Pazaraca Milan Joksimović rekao je da priželjkuje drugu ovosezonsku pobedu protiv Mladosti, posle septembarskih 3:1 na Džaizkoin areni.

"Leže nam kao protivnik. Nadam se da će i ovog puta da bude tako. Tamo su fudbaleri sa ozbiljnim karijerama. Igrao sam sa Mirićem, njega najviše poštujem. Ima tu još kvalitetnih pojedinaca, a od mladih i talentovanih prednjači Jojić", ocenio je Joksimović.

Mladost i Novi Pazar igraju u petak od 19 časova u Lučanima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke