Pečnik raskinuo ugovor: "Moja karijera ne može da trpi"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.07.2014.
21:47
Izvor: Sportske.net

Čelnici šampiona Srbije nisu uspeli da iskoriste priliku koju im je dao Nejc Pečnik pa će Zvezda na kraju ostati i bez igrača i bez obeštećenja ali sa dugovima prema Slovencu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Slovenački internacionalac Nejc Pečnik nije želeo da raskine ugovor sa Crvenom zvezdom iako je imao osnova za tako nešto. Vezni fudbaler dao je crveno-belima priliku da mu pronađu angažman i tako zarade od njegove prodaje, imajući u vidu da je ugovor bio potpisan do kraja naredne sezone.

Kako niko u Zvezdi nije našao za shodno da se pozabavi ovim pitanjem, Slovenac je posle sedam dana odlučio da raskine ugovor i kao slobodan igrač napusti "Marakanu".

"Poslao sam raskid ugovora u klub, pošto je isteklo nedelju dana otkako smo postigli dogovor da mi oni pronađu klub. Niko se nije javio s konkretnom ponudom i meni nije preostalo ništa drugo. Žao mi je što je tako, ali moja porodica i karijera ne mogu da trpe" izjavio je Pečnik za "Novosti".

Slovenac je podsetio da raskid saradnje ne znači odlazak pred Arbitražnu komisiju a spreman je i da oprosti polovinu onoga što mu se duguje, sve zarad lepih momenata koje je u prethodnih godinu dana imao u Zvezdi.

"To što je ugovor raskinut ne znači da ću tužiti klub. Ne želim da se rastajemo na ružan način, već gospodski. Pokušao sam da pomognem Zvezdi, a spreman sam i da oprostim pola novca koji mi klub duguje" dodao je Pečnik.

Nejc Pečnik u Zvezdu je stigao kao slobodan igrač posle epizode u Šefild Venzdeju a u petak su se pojavile informacije da se za njegove usluge sada interesuje slavni Seltik.

Reprezentativac Slovenije na rastanku je poručio da mu je žao što se na kraju sve završilo na ovaj način kao i da bi jednog dana možda ponovo mogao da obuče crveno-beli dres.

"Za godinu dana sam mnogo zavoleo Crvenu zvezdu i srce mi ne da da odem na drugačiji način. Tužan sam što se rastajemo i želim da mi vrata 'Marakane' zauvek ostanu širom otvorena. Ko zna, možda se jednog dana i vratim" završio je Pečnik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke