''Perfektni'' Marko Gobeljić!

Autor: Darko Mitrović
petak 17.09.2021.
10:48
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Stižu pohvale i od saigrača.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Portugalska Braga je sinoć na ''Rajku Mitiću'' pokazala zašto je jedan od najboljih portugalskih klubova, svojim tempom igre je prilično namučila srpskog šampiona, ali je Zvezda ipak na kraju izašla kao pobednik i slavila sa 2:1 u prvom kolu Lige Evrope.

Iskusni Zvezdin štoper Miloš Degenek je posle meča posebno istakao beka crveno-belih Marka Gobeljića koji je vodio veliku borbu sa Rikardom Ortom i uspeo da ga u velikoj meri neutrališe.

''Svi su dobri igrači, brzi su, odlično se kreću. Gobeljić je Ortu vrhunski čuvao, odigrao perfektnu utakmicu, a on im je najbolji igrač, rekao bih. Nezgodna ekipa generalno, nisu slučajno bili četvrti u Portugalu, imaju praktično tim za Ligu šampiona'', izjavio je Degenek.

Jedinom golu Brage prethodila je i greška Sekua Sanoga, ali Degenek ne misli da je odgovornost samo na defanzivnom vezisti.

''Najlakše je primiti gol posle datog, ali bitno je da se održi koncentracija. Ne bih rekao da je iko kiksnuo. Svi smo mogli nešto više da uradimo, bolje reagujemo i sprečimo'', kaže Degenek.

Nedugo zatim, Ivanić je iznudio penal, što je na kraju i odlučilo meč.

''Pozitivno je što nismo pali posle toga, nismo se branili, već nastavili da napadamo i ispostavilo se da je ta situacija kada je naprvljen penal nad Ivanićem bio ključan. Potom rutinska realizacija Kataija. Želeli smo pobedu i zbog navijača i ove atmosfere'', istakao je Degenek.

Za razliku od prethodne sezone, kada je startovala porazom od Hofenhajma, Zvezda je ovoga puta sebi značajno olakšala dalji pohod ka evropskom proleću, jer već ima tri boda i nalazi se na vrhu tabele posle prvog kola.

''Bitno je da smo startovali pobedom, mislim da je ovo prvi put od kad sam u klubu da smo evropsku turneju počeli trijumfom. Sve to nam daje dodatnu snagu i energiju za nastavak takmičenja. Lepo je pobediti kod kuće, pred dosta navijača. Pokazali smo da smo prava ekipa, da igramo naš fudbal i da se ne prilagođavamo nikom. Stručni štab je takođe odradio fenomenalan posao, taktika je bila besprekorna i svi su zapravo odradili svoj posao. Svi koji su bili na terenu, uz ekipu, na tribini... Samo treba ovako da nastavimo'', poručio je Degenek.

Derbi je već u nedelju, 165. po redu, a Degenek smatra da se ništa u tom meču neće konačno odlučiti.

''Nije bitno šta nas čeka u nedelju, već sve ono do kraja sezone. Svaka utakmica je bitna jednako i važi tri boda. Duga je sezona'', zaključio je Degenek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario21
Saturday, 18.09.2021
11:47

Kakav naslov. Gobeljic je jedan od najgorih ikada u Zvezdi. Kakva crna perfekcija.