Peruanski mediji veličaju Partizanovog Grimalda: ''U Maradoninom stilu!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.10.2024.
22:35
Izvor: Sportske.net

Malo im za sreću treba.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mladi peruanski krilni fudbaler Žoao Grimaldo došao je ovog leta u Partizan kao najskuplje pojačanje crno-belih u minulom prelaznom roku.

Prema podacima sa ''Transfermarkta'', Partizan se obavezao da na ime obeštećenja plati 1.4 miliona evra peruanskom Sporting Kristalu, pa je jasno da se u Humskoj mnogo očekuje od ovog 21-godišnjeg momka.

Međutim, s obzirom da je Grimaldu Partizan prvi klub van Perua, da je promenio i državu i kontinent, nije mu bilo lako da se prilagodi na novu sredinu, a bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević je govorio kako očekuje da Grimaldo tek u decembru bude ''onaj pravi''.

Ipak, dolaskom novog trenera Sava Miloševića, Grimaldo se vratio u startnu postavu Partizana, sinoć je protiv Tekstilca igrao od prvog minuta, a zaslužan je za drugi gol crno-belih koji je postigao Bibars Natho u pobedi od 4:1.

Grimaldo je na terenu proveo 59 minuta, izašao je iz igre kada ga je Vasić udario laktom u glavu, a peruanski mediji su sve to pažljivo ispratili i u njihovim izveštajima sa utakmice u Humskoj veliča se igra peruanskog reprezentativca.

''Žoao Grimaldo i SPEKTAKULARNA IGRA pred drugi gol Partizana'', naslov je teksta na peruanskom portalu ''Libero''.

''Žoao Grimaldo je napravio 'maradonski' potez koji je doprineo drugom golu beogradskog Partizana i stiže motivisan u tim Perua.

Napadač peruanskog tima Žoao Grimaldo oduševio je sve senzacionalnom igrom za drugi gol beogradskog Partizana. Naš sunarodnik je izveo sjajnu individualnu akciju, a zatim dao pas koji je ubrzo završio golom njegovog saigrača Bibrasa Natha. Da li stiže motivisan za južnoameričke kvalifikacije?'', piše ''Libero''.

-

U sličnom tonu piše i ''El futbolero'', još jedan peruanski portal u svom izveštaju sa utakmice Partizana i Tekstilca.

''Peruanski napadač Žoao Grimaldo nastavlja da pokazuje svoj visok nivo u evropskom fudbalu. U poslednjoj utakmici beogradskog Partizana, mladi napadač je bio među starterima i imao izuzetan učinak.

Grimaldo je učestvovao u ključnoj akciji koja je kulminirala drugim golom njegovog tima. Njegovo delovanje na levom krilu i precizan pas ka Bibarsu Nathu bili su ključni u povećanju prednosti Partizana. Peruanac je na ovom meču odigrao ukupno 59 minuta, demonstrirajući dobru formu. Morao je da izađe pre kraja utakmice zbog udarca u lice, odlučio je njegov trener.

Ova izvanredna igra Grimalda dolazi u ključnom trenutku, pošto je igrač dobio poziv u reprezentaciju Perua. Napadač će se pridružiti nacionalnom timu kako bi igrao naredne utakmice u južnoameričkim kvalifikacijama'', piše El futbolero''.

Podsetimo, Peru će 12. oktobra dočekati Urugvaj, a četiri dana kasnije gostovaće Brazilu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke