Pešić apsolutni junak Zvezde za mir u kući pred pauzu

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 18.09.2022.
18:59
Izvor: Sportske.net

Napadač crveno-belih izdržao je s povredom 88 minuta i pritom dao gol za trijumf.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kruševački Napredak sa 1:0 (0:0) na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 12. kola Super lige Srbije.

Nije to bila najbolja utakmica za gledanje, ali inicijativa Crvene zvezde postojala je od prvog minuta i dešavanja su se uglavnom odvijala ispred gola Nikole Petrića koji je bio odličan na ovom duelu. Na kraju, sa povredom prsta na nozi, odigranih 88 minuta i pogodak Aleksandra Pešića napravili su razliku... Razliku, koja će makar malo poboljšati atmosferu u timu pred reprezentativnu pauzu.

Nismo mnogo toga videli u prvih petnaestak minuta duela, a prvu ozbiljniju šansu kreirali su gosti preko Putičanina i Bojana Čečarića. Bio je to izvedeni prekršaj sa leve strane terena, Putičanina koji je leđima bio okrenut na nekoliko metara od gola lopta pogađa i stiže do Čečarića čiji je šut bio previsok.

Pet minuta kasnije, Bojan Matić oprobao je Milana Borjana iz nezavidne pozicije. Tako je Napredak stvorio više prilika od svog domaćina do tada uprkos podređenosti u posedu lopte. Prva šansa za Crvenu zvezdu dogodila se nešto pre pola sata igre i to slučajno kada je Milanu Rodiću u želji da uputi centaršut lopta prešla preko noge, a Petrić je morao da se ispruži koliko je dug ne bi li sprečio pogodak.

Nakon toga je Crvena zvezda uspela da iskreira nekoliko dobrih šansi. Prvu veliku propustio je Marko Gobeljić natrčavši na odbijen udarac golmana Petrića. Imao je desni bek Crvene zvezde prazan gol, ali neshvatljivo lošim udarcem lišio je svoj tim vođstva što je izazvalo žuborenje nekoliko hiljada navijača na „Marakani“. 



Aleksandar Katai je vukao sve konce u ofanzivi srpskog šampiona, kreirao i sam u 37. minutu propisno namučio Petrića šutirajući iz voleja. Potom je i Aleksandar Pešić glavom probao sa nekoliko metara, ali nije to bio dovoljno dobar udarac koji bi prevario skoncentrisanog golmana Kruševljana.

Za nastavak utakmice, Miloš Milojević je prevashodno pripremio ulazak Mirka Ivanića koji je uneo dodatnu živost u napad crveno-belih, a na terenu se našao i El Fardu Ben. Bolje je igrala Crvena zvezda, nesumnjivo, međutim, prave šanse su izostajale uprkos tome i velikom broju kornera. Ofanzivniji pristup domaćih konačno im se isplatio u 67. minutu. Aleksandar Katai je probio na levoj strani centriravši za Pešića koji se poklonio ispred Petrića za 1:0. Čak i s povredom prsta na nozi, Pešić je stisnuo zube i njegov gol je bio taj koji je napravio razliku.


Napredak je malo toga učinio u drugom delu utakmice. Oslonili su se na svog najboljeg igrača na utakmici Nikolu Petrića koji je nastavio tamo gde je stao u prvih 45 minuta skinuvši zicer Aleksandru Dragoviću. Tek tada se malo razbudio tim Dušana Đorđevića sa nekoliko solidnih pokušaja, ali ne više od toga.

Zvezda je iskontrolisala ostatak duela i tako je Miloš Milojević upisao treći trijumf na klupi prvaka zemlje. Sada sledi dvonedeljna pauza, koju je i sam trener Crvene zvezde okarakterisao kao vrlo bitnu za oporavak ekipe i zbijanje redova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke