Pešić ponovo na Marakani: "Opet trema, presudila Zvezda, ona izjava da skinem pritisak!"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 20.07.2022.
14:42
Izvor: Sportske.net

Ređaju se potpisi na Marakani.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je danas ozvaničila dolazak i četvrtog pojačanja ove sezone.

Nakon Kingsa Kangve, Osmana Bukarija i Stefana Mitrovića, novi član "crveno-belih" je i Aleksandar Pešić (30) koji je sa klubom potpisao ugovor na tri godine.

Mediji spekulišu da je Zvezda za ovaj transfer uplatila Karagumruku 800.000 evra, uz još potencijalnih 300.000 evra ukoliko napadač ispuni određene bonuse.

"Nisam mislio da ću opet imati tremu kao kad sam dolazio prošli put. Drago mi je da sam se vratio kući, dosta je problema bilo, ali na kraju smo uspeli da rešimo sve. Napokon sam se vratio, nadam se novim uspesima sa Zvezdom i da će svaka godina biti bolja", kazao je on.

Rođeni Nišlija ostavio je sjajan utisak na Marakani gde je nastupao u sezoni 2017-18 kada je na 51 nastupu u svim takmičenjima postigao 29 golova i upisao 21 asistenciju.

"To je bila moja najbolja sezona u karijeri, ali ne treba se vraćati u prošlost jer tako nikada ne možete ostvariti  nešto bolje. Vratio sam se da napravim veći uspeh nego prvi put. Svakome je privilegija igrati u Ligi šampiona, ali je privilegija i igrati za Zvezdu. Promenio sam se kao fudbaler i kao ličnost, mislim da sam napredovao, to dolazi sa godinama, 30-te su najbolje za fudbal. Stekao sam mnogo iskustva, sazreo sam fizički i psihički i smatram da sam bolji igrač sa više iskustva".

"Naši igrači treba više da se cene, došli smo do dva mesta u Ligi šampiona, reprezentacija je otišla na Mundijal, to znači da naši igrači vrede. Nije isto igrati za Zvezdu i za Karagumruk, veliki je pritisak i očekivanja, ali mislim da će sve to biti okej. Moj moto je 'svaki dan biti bolji'. Pratim svaku utakmicu, upoznat sam i sa novim pojačanjima, znam da su Katai i Ivanić najbolji igrači u Ligi, dva velika majstora i nadam se da ćemo pronaći zajednički jezik na terenu. Bile su i druge ponude, ali presudio je poziv Zvezde."

Pešić će nositi dres sa brojem 72.

"U Karagumruku sam nosio 72, sinu sam prošle godine kupio Zvezdin dres sa brojem 72, pa eto, da ne uzimamo novi dres", šaljivo će Pešić, koji se potom osvrnuo i na nedavnu izjavu da Zvezda ima boljih napadača od njega, što su mnogi shvatili ironično.

"Odbio sam druge ponude zbog Zvezde. Da bi se neki posao završio, ima tu dosta vanfudbalskih stvari, morao sam da skinem neki pritisak i zbog Turaka i zbog Crvene zvezde. To je bio deo posla, to je tako moralo da bude", ostao je pomalo zagonetan Pešić koji je pogađao i protiv Partizana u prvom mandatu.

"Nadam se da će biti još golova u derbiju, svima je bilo lepo te godine. I dan danas se družim sa tadašnjim saigračima, dobio sam sina te godine koja mi je donela mnogo lepih stvari.

Odradio sam dve nedelje priprema, za 10-ak dana biću u top formi, voleo bih da debitujem već za vikend", rekao je napadač

Tokom seniorske karijere, Pešić je nastupao još i za OFI Krit, Šerif, Jagodinu, Tuluz, Atalantu, Al Itihad, Seul i Makabi Tel Aviv odakle je leta 2021. godine prešao u Karagumruk.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke