Pet faktora zbog kojih je Zvezda favorit u revanšu protiv Bodea!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 21.08.2024.
08:24
Izvor: Sportske.net

Imaju crveno-beli "karte" na koje mogu da igraju.

Pavle Knežević/Sportske.net
Pavle Knežević/Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od norveškog Bode Glimta sa 2:1 u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Zvezda je nadigrana na severu Evrope, ali se zahvaljujući golu mladog desnog beka Ognjena Mimovića u Beograd vraća sa prihvatljivim rezultatom i realnom šansom da se raduje nakon revanša na "Marakani" za sedam dana.

Pet važnih faktora biće na strani srpskog šampiona kada ponovo izađe na megdan izvanrednoj ekipi Bode Glimta.

1. Teren

U prvoj utakmici igralo se na veštačkoj travi natopljenom vodom. Što su uslovi koji su daleko više pogodovali domaćinu, koji je navikao na njih, dok se ekipa Vladana Milojevića po prvi put susrela sa ovakvom podlogom. Sigurno da je i teren u Bodeu uticao na slabiju partiju crveno-belih, koji su konstantno kasnili u odnosu na domćina. Na "Marakani" će se to promeniti. Teren će biti sporiji, što više pogoduje Zvezdi. Osim toga, dimenzije terena "Marakane" su mnogo veće, pa će domaćin imati više prostora da "razvuče" rivala. Na ovo dodajemo i totalno drugačije vremenske uslove. Umesto norveške hladnoće u Beogradu će biti drastično toplije i sparnije na šta gosti nisu navikanuti.

2. Oporavak Omrija Glazera

Zvezda je u Norveškoj bila bez pomoći jednog od najboljih igrača prošle sezone, standardnog golmana Omrija Glazera. Očekuje se da Glazer konačno oporavi i zauzme svoje mesto među stativama umesto Marka Ilića i donese crveno-belima dodatnu sigurnost. Pored Glazera, tim Vladana Milojevića trebalo bi da u revanšu bude jači i za krilnog napadača Pumu Rodrigeza, koji je zbog povrede propustio prvu utakmicu, a momak iz Paname mogao bi da napravi razliku u ofanzivi.

3. Rezervisti 

Uspeo je Vladan Milojević da izmenama u Norveškoj "razbudi" Zvezdu. Jedan od rezervista u Bodeu Ognjen Mimović postigao je i pogodak, a mnogo energije u igru gostiju uneli su ofanzivci Milson i Bruno Duarte. Sva trojica mogli bi biti u timu od prvog minuta u revanšu, a isto važi i za novajliju slovenačkog štopera Vanju Drkušića, koji sinoć nije igrao, ali bi posle dodatnog uigravanja sa ekipom mogao biti ključni čovek u Zvezdinoj odbrani u revanšu.

4. Vladan Milojević

Mnogi zameraju treneru crveno-belih Vladanu Milojeviću za defanzivni pristup u prvoj utakmici, ali je takva proračunata igra Aranđelovčaninu donosila uspehe u evropskim kvalifikacijama. Ako neko zna kako se igraju dvomeči u kvalifikacijama onda je to Milojević, koji sa Zvezdom ima maksimalan učinak od 12 trijumfa u isto toliko dvomeča u kvalifikacijama za evropska takmičenja i nema sumnje da šef struke crveno-belih zna kako ekipu pripremiti za novih 90, a možda i 120 minuta.

5. Publika 

I naravno za kraj, a možda bi trebalo staviti na početak, Bode će na "Marakani" sačekati 50.000 Zvezdinih navijača, koji će zasigurno učiniti sve da se gosti ne osećaju komforno, a domaći igrači dobiju dodatnu energiju. Bode na svojim utakmicama ima "porodičnu" atmosferu na stadionu koji prima tek 8.000 gledalaca. Igranje pred 50.000 ljudi koji su protiv vas moglo bi da "zaveže noge" gostima. Nasuprot tome, atmosfera na "Marakani" trebalo bi da inspriše momke u crveno-belom i pomogne im da se plasiraju u toliko željenu Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 21.08.2024
15:39

4 i 5 su gluposti

avatar
Fleks
Wednesday, 21.08.2024
13:47

Sramota je da jedna seljacka ekipa drzi loptu70 posto zvezdi vi uvjek trazite alibi te serif te omonija a ne reci mi ne znamo miloja ne zivi se od proslosti pratite trendove poslije ove utakmice dovesti trenera iz spanije

avatar
Fleks
Wednesday, 21.08.2024
13:43

Bije zvezda nadigrana ona je dosla da se brane sramota terza slabo te struka prati razocaran sam