Pet odlazaka iz Radničkog, Neca Tomić u novoj ulozi, Bulatović prvi novajlija!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.06.2024.
19:26
Izvor: Sportske.net

Ko sve čini ekipu kragujevačkog Radničkog na početku priprema za novu sezonu?

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Šef stručnog štaba kragujevačkog Radničkog Feđa Dudić je danas obavio prozivku svojih igrača i sa njima započeo pripreme za narednu sezonu u kojoj će ovaj klub prvi put igrati i na evropskoj sceni.

''Brzo je prošlo, ali lep je bio odmor, kad znaš šta te očekuje. Jedva sam čekao kad će poleti treninzi, da se ponovo družimo i radimo prave stvari. Specifične pripreme, prvi put ćemo igrati u Evropi, a dolazeći ovakmo gledao sam imena potencijalnih rivala u žrebu. 

Tek sad shvatam kakav smo uspeh napravili, pogotovo kada vidim koliko su naši igrači traženi. Gluščević je bio na širem spisku reprezentacije, Sali Vižđi je bio u reprezentaciji Tunisa, pa je dobio i malo duži odmor do petka. Čestitam mu i ovom prilikom'', rekao je Dudić u uvodnom obraćanju novinarima.

Prvo pojačanje je stiglo, to je dosadašnji levi bek Metalca iz Gornjeg Milanovca Vukašin Bulatović koji je rođen u Čikagu i karijeru je počeo u Americi. Ipak, Dudić očekuje znatno veći broj novajlija u susret evropskom debiju.

''Ono što nam nije išlo kako treba je tempo dovođenja igrača, tako da nismo zadovoljni, ali pokušavamo da izvagamo. Podigli smo i neku letvicu svojim učinkom.

Ne možemo i nećemo da divljamo. Evo, na današnji dan klub nema nijedan dinar duga prema igračima i to je sjajan primer kako jedan klub treba da funkcioniše. Što se kaže u narodu - 'koliko si dug, toliko se i pokrij'. Tako ćemo i u budućnosti da funkcionišemo.

U javnosti se to gleda kao 'evo, plasirali su se u Evropu, pa sad oni imaju pare'. Kada pregovaramo sa igračima to su sad neke cifre nebulozne i stvarno mislim da nisu realne u ovom trenutku.

Doveli smo Vukašina Bulatovića iz Metalca iz Gornjeg Milanovca. On nam je bio interesantan i zimus, ali smo doveli Dadića. Slavko Perović ga je gledao uživo na mnogo utakmica. Slavko ima taj šmek da prepozna igrača koji nije u prvom planu. Sad osećamo da će on biti taj. Nije toliko ni mlad, 23 godine, ali mislim da može da nam pomogne i da značajno pojača konkurenciju na levom beku. Očekujemo narednih dana, možda već i sutra, prekosutra dolazak još nekoliko pojačanja. Pažljivo smo skautirali, pažljivo birali, ali želimo i da cenimo sve naše igrače koji su postigli to što su postigli'', naglasio je Dudić.

U odnosu na kraj prošle sezone ekipu su napustila petorica igrača, a sa dvojicom iskusnih štopera su produženi ugovori.

''Od igrača kojima je istekao ugovor, produžena je saradnja sa Simovićem i Mitrovićem.

Igrači koji su otišli, zaslužuju svaku pohvalu i želim da im se zahvalim. Đurić, Zorić, Milošević... Neca Tomić je legenda kluba i sa njim smo napravili dogovor. Ja sam želeo da on ostane član svlačionice, ali je osetio da nije više na tom nivou, ali će ostati uz nas, priključićemo ga u rad omladinskog pogona. Klub neće izgubiti Necu Tomića, on će ostati tu. Hvala i Pavlu Ivelji kome je istekla pozajmica i to je nekih pet igrača koji nisu tu.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Kako budemo punili roster, zahvalićemo se još nekim igračima. Biće tu i dojučerašnjih omladinaca Ristić, Tomić, Bukumira, Milojković, Arsenijević, a videćemo koliko Turaj može. Uglavnom su to igrači 2005. godišta. Znamo da dva bonusa moraju da počinju verovatno od sledeće sezone i moramo i o tome da razmišljamo'', istakao je Dudić i potvrdio da je pojačan i stručni štab novim kondicionim trenerom Jasminom Trnovcem sa kojim je sarađivao i u Veležu.

Na njegovom spisku igrača za današnju prozivku nalaze se:

Stojan Leković (golman), Miloš Mladenović (golman), Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić, Dilan Ortiz, Sali Vižđi, Miloš Ristić, Tomislav Dadić, Milutin Vidosavljević, Milan Aleksić, Kilijan Bevis, Slobodan Simović, Milan Mitrović, Nikola Bukumira, Matija Gluščević, Milan Vidakov, Andreja Ristić, Uroš Vidović, Vasilije Žunić, Ljubiša Pecelj, Bojan Adžić, Miloš Vidović, Vanja Tomić, Vukašin Bulatović, Nikola Milojković, Nemanja Ilić, Jovan Arsenijević i Alfa Turaj.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke