Peta u nizu! Srbija grabi ka Mundijalu, neka se spreme Nemice!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.04.2022.
19:55
Izvor: Sportske.net

Peta uzastopna pobeda naših reprezentativki u kvalifikacijama.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ženska reprezentacija Srbije nastavlja krupnim koracima da grabi ka plasmanu na Svetsko prvenstvo, pošto je večeras u Staroj Pazovi ubedljivo savladala selekciju Izraela sa 4:0. 

Ovo je peta uzastopna pobeda reprezentacije Srbije u kvalifikacionoj Grupi H i sada se nalazi na drugom mestu iza vodeće Nemačke sa 15 osvojenih bodova. Upravo će Nemačka biti naredni rival Srbiji 12. aprila, kada će naš tim ponovo biti domaćin. Izraelke su i posle šest odigranih utakmica bez ijednog osvojenog boda.

Srbija je povela već u petom minutu meča. Sve se dogodilo posle kornera sa leve strane, Izraelke su izbile loptu na ivicu kaznenog prostora, odakle Milica Milajtović vraća u peterac, gde Jovana Damnjanović majstorski reaguje i udarcem petom šalje loptu u mrežu - 1:0.

Usledio je nešto duži period bez većih prilika, ali u nastavku je sve došlo na svoje mesto.

Bolja igra reprezentacije Srbije krunisana je u 67. minutu meča, kada je Tijana Filipović pogodila za 2:0. Ona je sa leve strane ušla u kazneni prostor, uputila udarac posle driblinga, lopta je na putu ka golu zakačila jednu protivničku igračicu, promenila pravac i završila u mreži.

Pet minuta kasnije nova prilika za Jovanu Damnjanović, kada je Keon odbranila, ali odmah zatim Milica Mijatović asistira za Miljanu Ivanović koja iskosa sa leve strane, poptuno neometana sa desetak metara pogađa mrežu - 3:0 za Srbiju.

Međutim, već u 77. minutu Ivanovićeva se povredila, nije mogla da nastavi igru i veliko je pitanje da li će moći da pomogne našem timu u duelu sa Nemačkom.

To nije poremetilo naš tim, a Anđela Krstić je u nadoknadi vremena posle prodora Tijane Filipović postavila konačnih 4:0.

Tabela Grupe H: Nemačka 18 (6 utakmica), Srbija 15 (7), Portugal 13 (6), Turska 10 (7), Izrael i Bugarska bez bodova iz šest utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke