Petar Ratkov pažljivo korača - Anderleht dogovara špica TSC-a!

Autor: Nemanja Janošev
subota 28.01.2023.
16:34
Izvor: Sportske.net

Otvaraju mu se vrata inostranog angažmana.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srpski napadač Petar Ratkov (19) dogovorio je lične uslove sa belgijskim velikanom Anderlehtom, javlja novinar "BBC" Frejzer Flečer.

Još jedan talenat, prema svemu sudeći, napustiće srpski fudbal u narednim danima. Mladi reprezentativac naše zemlje i napadač TSC-a iz Bačke Topole zanimljiv je Anderlehtu već neko vreme, a oni su sada odlučili i da konkretizuju te pozitivne signale koje su dobili prilikom skautiranja.

Velikan belgijskog fudbala želi da završi transfer do isteka zimskog prelaznog roka, što je 31. januar, pa bi TSC u nastavak sezone tako mogao da uđe bez strelca četiri pogotka u jesenjem delu prvenstva Srbije.

Trener ekipe iz Bačke Topole Žarko Lazetić je pre nekoliko dana posle prijateljskog meča sa Partizanom rekao da će klub reagovati na tržištu samo ukoliko neko od igrača ode, pa bi tako trebalo očekivati da je TSC pošao u zamenu za Ratkova. Vremena ima sasvim dovoljno budući da prelazni rok u našoj zemlji traje do 10. februara.

"Što se nas tiče to je to. Radin i Cvetinović su stigli od starta priprema, tu je i Seke. Ako ode neki igrač odreagovaćemo na tržištu. Ne bi trebalo da dođe do promena", rekao je tada Lazetić.

Tržišna vrednost Petra Ratkova, prema "Transfermarktu" iznosi 600.000 evra, ali transfer u Anderleht bi, ako se dogodi, mogao da iznosi i oko 1.000.000.

Tako Petar Ratkov pažljivo bira svoj naredni korak. Belgijska liga je mesto koje je uz, holandsku, prema pravilu, odlična sredina za mlade igrače da stasaju. Tako su brojne srpske sadašnje zvezde učile i na tamošnjim terenima poput Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića, pa do skora i Strahinje Pavlovića...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke