''Petarda'' u Humskoj - Partizan će prezimiti u Evropi, crno-beli u plej-ofu U19 Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.11.2023.
19:57
Izvor: Sportske.net

Izvanredna partija ekipe trenera Stojakovića i plasman među 24 najbolje ekipe u Evropi.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Omladinska ekipa Partizana plasirala se u plej-of rundu takmičenja u U19 Ligi šampiona (UEFA Liga mladih)!

U revanš meču drugog kola šampionske staze elitnog evropskog takmičenja u omladinskoj konkurenciji, Partizan je večeras na stadionu u Humskoj ubedljivo savladao ekipu moldavskog Šerifa rezultatom 5:2!

S obzirom da je Šerif prvi meč na svom terenu dobio sa 2:0, Partizan je ukupnim rezultatom 5:4 prošao u plej-of, pa će crno-beli prezimiti u Evropi.

Naredna faza takmičenja na programu je 6. i 7. februara, a ime Partizanovog protivnika u plej-ofu saznaćemo na žrebu 19. decembra. To će biti jedna od osam drugoplasiranih ekipa iz grupne faze U19 Lige šampiona.

Gosti su u večerašnjem revanšu u Humskoj opasno pripretili u 21. minutu, kada je okvir gola spasao crno-bele, ali samo tri minuta kasnije Partizan je poveo golom snažnog napadača Dušana Jovanovića, na asistenciju Ognjena Ugrešića - 1:0.

Već u 26. minutu bilo je 2:0 za Partizan kada je Mirčetić bio u ulozi asistenta, a Trifunović zatresao mrežu i crno-beli su u tom trenutku anulirali prednost rivala iz prvog meča.

Nastavio je Partizan sa napadima, a golman gostiju Dumenko je u 34. minutu morao i treći put da vadi loptu iz mreže, jer je Dušan Jovanović postigao svoj drugi gol na ovom meču za velikih 3:0 na poluvremenu.

U nastavku je Jovanović u 65. minutu meča upisao i asistenciju za Bogdana Mirčevića koji je povisio na 4:0, a za ''petardu'' se pobrinuo Nemanja Trifunović svojim drugim golom, osam minuta kasnije.

Izgledalo je tada da je sve rešeno, ali finiš meča doneo je opuštanje ekipe Partizana, što su gosti iz Moldavije iskoristili da ublaže svoj poraz, pa čak i da ugroze plasman crno-belih u plej-of.

Osamnaestogodišnji Artjom Dižinari je u 80. minutu smanjio na 5:1, da bi isti igrač u drugom minutu nadoknade vremena još jednom savladao golmana Radulaškog za 5:2.

Gostima je tada nedostajao samo jedan gol da izbore produžetke, ali crno-beli su u preostalih par minuta uspeli da sačuvaju ovaj rezultat i potvrde plasman u plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke