Petković ipak igra protiv Partizana?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.02.2016.
19:49
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Desni bek Crvene zvezde Marko Petković povredio se na premijernom meču prolećnog dela sezone ali bi u subotu mogao da se nađe u startnoj postavi za duel sa Partizanom.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su prethodne subote prvu pobedu u 2016. godini, ali je nakon trijumfa nad lučanskom Mladosti ostao gorak ukus zbog povrede Marka Petkovića.

Desni bek crveno-belih napustio je teren u finišu susreta, zbog čega je doveden u pitanje njegov nastup na predstojećem derbiju. Prve prognoze su bile pesimistične ali šanse da zaigra ipak postoje.

"Činim sve i radim na tome da budem spreman" poručuje Marko Petković.

Prvi ovosezonski "večiti derbi" Crvena zvezda je dobila rezultatom 3:1, a u subotnji ulazi sa 29 bodova prednosti u odnosu na Partizan. Uprkos tome, Marko Petković podseća da u derbiju nema favorita.

"Nikada u derbi utakmicama nema favorita. Pobeda je jako važna, bez obzira na broj bodova na tabeli. Derbi je sam po sebi veliki izazov, nosi težinu, određenu tenziju i pritisak, kako na tribinama tako i na terenu" objašnjava Petković.

Predstojeći "večiti derbi" biće poseban po tome što nosi epitet jubilarnog, a takve utakmice sa Partizanom crveno-beli su u prošlosti uglavnom rešavali u svoju korist. Prvi i stoti derbi dobila je Zvezda, a nerešeno je bilo u pedesetom međusobnom susretu.

"Ne gledam na tu utakmicu kao jubilarnu, ali lepo je biti učesnik jednog takvog meča. Ako je već tradicija na našoj strani, voleo bih da ostane tako i posle subote" zaključio je Petković.

Jubilarni 150. "večiti derbi" na programu je u subotu sa početkom od 17 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ParniValjak!
Thursday, 25.02.2016
12:09

Ovo je pojacanje za nas?

avatar
Kladionicar BAN 40
Thursday, 25.02.2016
15:50

Pazi, Petkovic je najlosiji u Zvezdinom timu ali za vas je klasa...

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Wednesday, 24.02.2016
21:11

Imam osecaj da ce Petko da kida na derbiju.

avatar
.
Thursday, 25.02.2016
00:31

Hoće dres Mihajlovića!

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Thursday, 25.02.2016
01:25

3:1 Kataiiiiiiiiiiiiiiii