Petrić: "Da se ne nadamo - neće biti lepog fudbala u Kruševcu"

Autor: Mladen Heleta
subota 04.02.2023.
16:35
Izvor: Sportske.net

Utakmica Napredak - Partizan na programu je sutra od 14.30. sati.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Trener Partizana Gordan Petrić rekao je danas da je njegova ekipa spremna za prvu utakmicu u nastavku sezone, ali i istakao da ne očekuje da će na meču u Kruševcu protiv Napretka biti lepog fudbala.

"Posle sedam nedelja priprema, došao je i taj dan da započenemo drugi deo prvenstva. Ono što mogu da kažem je da su igrači sigurno spremni za početak nove polusezone. Čeka nas zahtevna utakmica", rekao je Petrić na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

"Napredak ima sve preduslove da pruži dobru igru. Kad kažem sve preduslove - to je ekipa koja je ostala na okupu, ekipa koja je pojačana i koja ima dobrog trenera, a i znaju da igraju ove utakmice", dodao je on.

Fudbaleri Partizana sutra gostuju ekipi Napretka, u utakmici 20. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su drugi na tabeli domaćeg šampionata sa 43 boda, dok je Napredak trenutno deseti sa 19 osvojenih bodova.

"Biće izuzetno teška utakmica, ali to ne menja ništa što se tiče neke naše priče, sve zavisi od nas i ponavljam, mislim da su igrači spremni i da jedva čekaju sutrašnju utakmicu", dodao je Petrić.

Petrić je naveo da će teren za igru verovatno biti težak i da će to više odgovarati Napretku.

"Mi moramo da odradimo takmičarsku utakmicu, profesionalnu... Sigurno neće biti neka lepota, da se ne nadamo tamo i ne lažemo. Igrači treba da se prilagode uslovima i to ne treba da bude neko opravdanje", rekao je Petrić.

"Moramo da igramo takmičarski i profesionalno od prvog do poslednjeg minuta", istakao je trener Partizana.

Petrić za sutrašnji meč neće moći da računa na Slobodana Uroševića zbog kartona.

"Juče se Traore malo požalio na zglob, videćemo danas da li će on biti spreman", dodao je Petrić.

Partizan pred nastavak prvenstva zaostaje deset bodova u odnosu na Crvenu zvezdu, a upitan da li crno-beli mogu da se vrate u šampionsku trku, Petrić je odgovorio da je sve moguće.

"Ima dosta utakmica da se igra, pogotovo u poslednjem delu kada će biti dosta jakih mečeva. Biće zanimljivo. Na nama je samo da razmišljamo o svakoj narednoj utakmici", rekao je on.

Govoreći o jedinom pojačanju u januarskom prelaznom roku, kolumbijskom vezisti Andresu Koloradu, Petrić je naveo da je reč o igraču koji ima kvalitet, ali i igraču koji nije igrao poslednjih par meseci zbog povrede.

"Dobro je za Partizan što je došao na pozajmicu. Sve zavisi od njega. Kad bude spreman, kad bude onaj stari pre povrede, dosta će pomoći Partizanu. Sve je na njemu, ako se ne snađe, neće ostati u Partizanu, to je prosta računica. Ako bude sve u redu, to je igrač za naredne dve-tri godine što se tiče Partizana", rekao je Petrić.

Utakmica Napredak - Partizan na programu je sutra od 14.30. sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke