Petrić hvali kragujevački Radnički i Vojvodinu, ali i upozorava...

Autor: Darko Mitrović
subota 27.07.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Smatra da nije trebalo da odlažu prvenstvene utakmice.

Screenshot/YouTube/Miljanov korner-sportski podkast
Screenshot/YouTube/Miljanov korner-sportski podkast

Povezane vesti

Bivši trener Partizana Gordan Petrić gostovao je u najnovijem izdanju popularnog ''Miljanovog kornera'', gde je odmah prokomentarisao najaktuelnije događaje - pobedu kragujevačkog Radničkog na evropskom debiju, kao i odličnu partiju Vojvodine protiv Ajaksa u Amsterdamu, bez obzira na minimalan poraz.

''Gledao sam i Radnički i Vojvodinu, menjao sam kanale. Drago mi je da se grad Kragujevac polako organizuje. U moje vreme je uvek bilo dobrih igrača iz Radničkog i dolazili su i u Partizan i Zvezdu. 

Drago mi je što su se organizovali i što polako napreduju, ali svi moraju da znaju da je to veoma teško, to je proces koji traje i moraće da se stalno dokazuju. Teže će im biti nego prošle sezone, jer su ih ostale ekipe 'pročitale'. 

Videćemo kako će to sve biti. Izgubili su u prvom kolu od Železničara, to ne mora ništa da znači, ali ako se budu kvalifikovali u Evropi, što im ja želim, biće dosta problematike. Nisam siguran da će moći da izdrže taj ritam četvrtak-nedelja i toliko utakmica u sezoni.

Ponavljam, drago mi je što se kragujevački Radnički organizuje, dosta ljudi dolazi da ih gleda, pogotovo je to bilo u drugom delu prošle sezone. Ali, treba da budu strpljivi, neće to biti lako kako mnogi misle'', upozorava Petrić.

Slično razmišlja i kada je Vojvodina u pitanju, ali smatra da nisu dobri potezi odlaganja prvenstvenih utakmica između dve na evrpskoj sceni. Podsetimo, Radnički je odložio svoj meč sa IMT-om, a Vojvodina sa Novim Pazarom.

''Ajaks je imao problema prošle sezone, dosta igrača im je otišlo, tu je i novi trener. Vojvodina je odigrala dobru utakmicu, pravu profesionalnu, ali iz nekog mog iskustva, mislim da su oni umorni, umorni posle ove utakmice... Odložili su utakmicu za vikend, ali iz mog iskustva te odložene utakmice ništa ne donose. Postoje igrači koji se vrlo brzo opoirave, neki drugi se ne oporave, oseti se taj umor za par dana, ali posle nagomilaš utakmice i gubiš na nekoj drugoj strani.

Borili su se, odigrali dobru utakmicu, mogli su da postignu i gol, ali oni će morati da se ponove iza sedam dana, što je izuzetno teško. Takođe, i u prvenstvu moraju da ponove to, ali to neće biti iste utakmice kao protiv Ajaksa, neće imati toliko prostora, protivnik će im se zatvoriti...

Ipak, drago mi je što imaju ozbiljnog predsednika Zbiljića, direktora koji razume fudbal, imaju sportski centar gde igrači mogu da se razvijaju. Dosta igrača je skrenulo pažnju, pre svih Njegoš Petrović, jedan je od glavnih u Vojvodini. Doveli su dosta igrača, ali koliko će uspeti to da održe... U fudbalu moraš da se ponavljaš, a za to ti treba kvalitet. U fizičkoj spremi mi nismo kao drugi...'', zaključio je Petrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke