Petrić nezadovoljan remijem, ali jeste zalaganjem Partizana, ironično o Zvezdi?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 31.08.2022.
22:21
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Mnogi će njegove reši shvatiti na takav način...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener Partizana Gordan Petrić istakao je nakon derbija da nije zadovoljan remijem, te da je njegova ekipa bila bliža pobedi u drugom poluvremenu.

"Rekao sam momcima da pruže 100 posto, oni su večeras dali i više od toga. I jedni i drugi smo se "iscepali", nadam se da su ljudi uživali u igri i šansama. Da li smo pružili neku lepršavu igru, to je za analizu, zavisi ko kako gleda. Generalno, u ovom trenutku mogu da kažem da nisam zadovoljan remijem, u drugom poluvremenu smo bili bliži pobedi i to mogu da kažem mojim momcima", kazao je Petrić u izjavi za Arenu sport.

Prokomentarisao je i početak utakmice u kojem "crno-beli" nisu odigrali na najbolji mogući način.

"Naravno da ne mogu biti zadovoljan sa prvih 20 minuta meča, igrači su ušli nervozno u utakmicu, imali smo probleme sa kornerima koje nije trebalo da napravimo. Opet smo imali u prvom poluvremenu probleme sa drugom loptom, posle je to došlo na svoje mesto. Ovom prilikom pohvalio bih Belića koji je igrao kao bonus i koji je pružio ono što nam je trebalo na sredini terena. Mladi momci takođe, njima i novajlijama bih poručio da se okrenu narednoj utakmici. Samo mi se ne sviđa prozivanje sudija, i jedan i drugi klub treba da budu dostojanstveni i u pobedi i u porazu."

Na pitanje novinara da li je, kako je rekao Milojević, Zvezda naprasno stala u drugom poluvremenu, ili je na to uticao Partizan, mnogi će Petrićeve reči shvatiti kao ironiju.

"Možda smo u nekom trenutku bili i svežiji od Zvezde, možda su imali teži evropski raspored od nas, možda imaju povređene igrače, ja to ne znam zašto su stali... Verovatno su stali i zbog toga što smo dali svoj maksimum i pritisnuli ih na način na koji je trebalo u prvom poluvremenu. Možda su se moji igrači uplašili na početku sve te tenzije od dva, tri meseca, ali pokazali su da mogu da igraju. Sve je lakše kada imate rotaciju i to nama treba", kazao je strateg "crno-belih".

Bilo je određenih žlbi u Humskoj da je Zvezda bila favorizovana kada se određivao termin derbija, te da je u isti ušla odmornija od Partizana koji je gostovao na Malti i to dva dana nakon Zvezdine poslednje utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke